Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Verksamhet / Säkerhetsskydd / Säkerhetsskyddsavtal

Säkerhetsskyddsavtal

Ett formellt krav för att teckna säkerhetsskyddsavtal med FMV, oavsett nivå, är att företagets säkerhetschef deltagit vid utbildning som anmodas av FMV. Läs mer om utbildningstillfällen på sidan säkerhetsskyddsutbildning.

Bild på säkerhetsskyddsavtalets olika nivåer

Nivå 1:
Företaget får arbeta med och förvara hemlig uppgift i egna, av FMV godkända lokaler (ISM krävs för företaget)

Nivå 2:
Företaget får arbeta med hemlig uppgift i FMV-lokaler eller i lokaler anvisade av FMV

Nivå 3:
Företaget avses inte arbeta med hemliga uppgifter, men verksamhetens art eller omfattning kräver att dess personal skall vara säkerhetsprövad samt i förekommande fall registerkontrollerad. 

Kontroll

Enligt säkerhetsskyddsavtalet har FMV rätt att kontrollera ett företags säkerhetsskyddsarbete. För företag med avtal i nivå 1 innebär detta ett så kallat förstagångsbesök innan avtalet tecknas, men även återkommande kontroller, till exempel genom besök.

Samma kontrollmöjlighet finns även för företag med avtal i nivå 2 respektive 3. FMV kan, om man så finner lämpligt, även begära att företaget genomför olika typer av egenkontroller, till exempel inventering av hemliga handlingar eller egenkontroller av säkerhetsskyddet. Här intill finner du blanketter och instruktion för egenkontroll av företag i nivå 2 och 3.

Industrisäkerhetsmanual - ISM

Från 1 juli 2013 gäller Industrisäkerhetsskyddsmanual 2013. Det är en omarbetning av 2004 års utgåva, som i och med ISM 2013 upphör att gälla.

Dokumentet är komplett vilket innebär cirka 1,7 MB. Högerklicka på länken och spara ned dokumentet lokalt. Du hittar dokumentet under ”Relaterade dokument” i högerspalten. I manualens bilaga 1 finns en anvisning för hur man upprättar ett säkerhetsskyddsavtal i nivå 1.

Klicka på länken Mallar och blanketter ur ISM för att ladda ner ett urval av mallar och blanketter.

Vill du ha andra dokumentdelar eller i annat format än PDF så är du välkommen att kontakta oss.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2011-06-17 13:16. Uppdaterad: 2017-01-30 10:53. Ansvarig: Visa e-postadress.