Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyhetsarkiv / Nyheter 2010 / Bäst arbetsvillkor igen

Bäst arbetsvillkor igen

Hoppa till nyhetslistan

Kompetensutveckling, jämställdhet och arbetsmiljö är några av de nio nyckeltal som ligger till grund för Arbetsvillkorsindex. För andra året i rad tar FMV hem förstaplatsen i jämförelsen med ett antal andra företag och myndigheter.

Ann-Louise Sommarström, HR-direktör på FMV. Foto: Hans Ivansson.Arbetsvillkorsindex är en sammanställning av nio nyckeltal som Nyckeltalsinstitutet gör varje år, där arbetsvillkoren beskrivs ur medarbetarnas perspektiv. Utgångspunkten är att goda arbetsvillkor leder till trivsel och effektivitet samt ökar organisationens möjligheter att attrahera nya medarbetare. 

För 2009 har 38 företag och myndigheter inom olika branscher rapporterat in sina siffror. De får på det sättet en möjlighet att jämföra sig med andra arbetsplatser eftersom underlaget är baserat på 200 000 medarbetare.

FMV fick alltså högst antal poäng sammanräknat och Ann-Louise Sommarström, HR-direktör på FMV, tog nyligen emot priset för bästa arbetsvillkor 2009 vid en ceremoni i Stockholm.

Hur kommer det sig att FMV får så höga poäng?
På FMV gör vi en hel del för att skapa en attraktiv arbetsplats och då tänker jag på de satsningar vi gjort på till exempel kompetensutveckling där vi har en tydlig inriktning mot våra kärnområden projektledning, systems engineering och inköp. Vi satsar aktivt på friskvård och åtgärder för ökad jämställdhet. Vi arbetar helt enkelt kontinuerligt med att utveckla FMV till en bra arbetsplats och vi följer upp det som görs.

Varför är det viktigt med de här satsningarna?
FMV är en kunskapsorganisation där vi ställer höga krav på medarbetarna. Vi vill locka till oss och behålla människor med kunnande inom affärer och teknik. Det här priset ger oss ett kvitto på att vi har något att erbjuda i gengäld.

Kan man se att det ger resultat?
Det är långsiktiga åtgärder men exempelvis har satsningen på ökad jämställdhet genom bland annat medvetna rekryteringar, där vi försöker attrahera kvinnor till traditionellt manliga områden, gett fler kvinnor på chefsbefattningar.  Friskvårdsarbetet gör att sjukskrivningstalen håller sig på en låg nivå.

Är det något område som FMV kommer att satsa mer på framöver?
Under de närmaste åren satsar FMV på något som vi kallar Medarbetarskapsprogram. Där ska vi diskutera hur vi agerar i förändring, vad statstjänstemannarollen innebär och hur vi beter oss mot varandra. Vi kommer bland annat att göra det utifrån så kallade dialogkartor och interaktiv teater med syfte att öka medarbetarnas engagemang och delaktighet.

Nyckeltalen som jämförs i Arbetsvillkorsindex är:

  • Anställningstrygghet – andel tillsvidareanställda av totalt antal anställda.
  • Arbetsersättning – personalkostnad per arbetad timme. 
  • Jämställdhet – andel chefer som är kvinnor i relation till andelen anställda som är kvinnor. 
  • Kompetensutveckling – tid för utbildning av totalt arbetad tid.
  • Arbetsbelastning – övertid i procent av arbetad tid.
  • Arbetsmiljö – korttidssjukfrånvaro i procent av arbetad tid. 
  •  Personalansvar – antal anställda per chef.
  • Rehabiliteringsbehov – långtidssjukfrånvaro i procent av arbetad tid.
  • Turbulens – antal avgångar i procent av antal tillsvidareanställda.

Klicka här för att komma till Nyckeltalsinstitutet - länken öppnas i ett nytt fönster

Klicka här för att komma till Arbetsvillkorsindex - länken öppnas i ett nytt fönster


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2010-05-03 11:27. Uppdaterad: 2011-06-15 16:52. Ansvarig: Visa e-postadress.