Translate

Detta skapar en automatisk översättning med Google Translate. Försvarets materielverk tar inte ansvar för eventuella fel.

Stockholm GRIPEN Vidmakthållandeledning Senaste ansökningsdag: 2020-10-05

Delprojektledare logistik för GRIPEN exportverksamhet

På FMV utvecklar vi och levererar teknik, utrustning och tjänster som Försvarsmakten behöver för att försvara Sverige idag och imorgon. Nu kan du bli en del av oss och vara med och utveckla framtidens försvar.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss kommer du arbeta med utvecklande arbetsuppgifter, samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt professionella liv med det privata. Dessutom finns det alltid möjligheter för dig att kompetensutvecklas.

Arbetsuppgifter
Inom FMV ansvarar verksamhetsområde GRIPEN för all verksamhet som rör JAS 39 Gripen, både för Försvarsmakten samt för våra exportkunders räkning. Exportverksamheten bedrivs i projektform och vi söker nu delprojektledare inom logistikområdet.

Som delprojektledare logistik kommer du att arbeta i ett projektteam med fokus på att leverera support och logistiklösningar till Gripens exportoperatörer. I det arbetet samverkar du inom FMV och med kunden, Försvarsmakten och industri för att lösa uppgifterna. Du fungerar som gränsyta mot exportkunden och som uppdragsgivare in i FMV organisation och mot underleverantörer.

Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak vara att:

  • ansvara för och leda underhålls- och driftstödsrelaterad verksamheten inom ditt exportprojekt
  • hantera frågor, gällande support och försörjningstjänster kopplade till levererad produkt gentemot exportkunden
  • i samverkan med sakkunniga inom FMV och Försvarsmakten säkerställa underhållssystemets funktion mot exportkunden.
  • delta aktivt i arbetet att koordinera utvecklingen och vidmakthållandet av JAS 39 Gripen för att omhänderta exportprojektens behov.

Vi söker dig som
Du har några års erfarenhet av att ha arbetat med flygunderhåll eller vidmakthållande av flygmaterielsystem, gärna JAS 39 Gripen. Vidare bör du också ha erfarenhet av att ha arbetat i ledande befattningar inom projekt eller liknande arbetsformer.

Du är högskoleingenjör eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt t.ex. teknisk officer med erfarenhet av flygunderhåll och drift.

För att kunna fungera i verksamheten behöver du också ha kunskap om principer och strukturer för underhållssystem och organisationer kopplade till flygande materielsystem.

Du ska ha god förmåga att uttrycka dig väl i såväl tal som skrift, på svenska och engelska.

Det är en fördel om du har kunskaper om underhållsystem och organisation för Gripensystemet liksom kunskap om regler för militär luftfart, och dess tillämpning.

Har du erfarenheter av internationellt arbete, gärna inom flygområdet är det meriterande.

Vi arbetar med kundfokus och du behöver gilla att samarbeta med andra och ta ansvar för genomfört arbete och leveranser. Du kommer arbeta med en mängd olika frågeställningar och uppgifter vilket ställer krav på en problemlösande och analytisk förmåga samt ett strukturerat arbetssätt. Du kommer delvis arbeta i internationella miljöer och arbetsgrupper där du representerar FMV vilket ställer extra krav på personlig mognad och integritet.

Resor inom och utanför Sverige förekommer.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Arbetsort är Stockholm.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Du söker tjänsten via FMV:s hemsida under Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV och betyg. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SEKO [Peter Andersson], SACO [Göran Bergstrand], OFR/O [Michael Krüger] och OFR/S [Ola Fransson]. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta David Helenius-Bylander på telefon 08-782 4000.

Sista ansökningsdag är 2020-10-05

Varmt välkommen med din ansökan!