Translate

Detta skapar en automatisk översättning med Google Translate. Försvarets materielverk tar inte ansvar för eventuella fel.

Stockholm FMV Senaste ansökningsdag: 2020-12-03

Enhetschef registratur

På FMV utvecklar vi och levererar teknik, utrustning och tjänster som Försvarsmakten behöver för att försvara Sverige idag och imorgon. Nu kan du bli en del av oss och vara med och utveckla framtidens försvar.

Enheten för registratur är placerad på Avdelningen för informationsförvaltning som är nybildad sedan 1 januari 2020. På avdelningen finns ytterligare en enhet, enheten för Arkiv och bibliotek. Enheten för registratur består av 17 medarbetare som alla arbetar med hantering av FMV:s informationsflöde. Vi har en expedition dit hela organisationen vänder sig. Arbetet är digitalt men kräver också en stor fysisk hantering. Enheten ansvarar bland annat för hjälp och rådgivning vid registrering av nya ärenden för handläggare, ansvar för utlämnande av aktuella allmänna handlingar, kontinuerlig kvalitetskontroll över diarieföring i systemet, samt hantering av anbud. 

Utöver detta arbetar hela avdelningen med att ta fram ett mer effektivt flöde för informationsförvaltning för myndigheten, det är ett nytt uppdrag från 2020 och där förväntas du som får tjänsten att bidra.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss kommer du arbeta med utvecklande arbetsuppgifter, samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt professionella liv med det privata. Dessutom finns det alltid möjligheter för dig att kompetensutvecklas.

Arbetsuppgifter

Du kommer in i ett dynamiskt skede med stora möjligheter till utveckling. Du behöver vara en visionär för verksamheten och tillika hantera en praktisk vardag där utveckling av rutiner och processer står högt upp på agendan. Digitalisering är högt prioriterat.

Som enhetschef har du fullt personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för enhetens medarbetare och du ansvarar för att förvalta, effektivisera och kontinuerligt utveckla arbetsprocesser och digitala system inom ditt ansvarsområde. Rollen innebär att vara ett stöd till hela verksamheten och innefattar även samverkan med enheten arkiv och bibliotek samt myndigheten i stort. Du rapporterar till avdelningschefen för informationsförvaltning och sitter med i dennes ledningsgrupp.

Vi söker

Du har flera års dokumenterad ledarerfarenhet med fullt personal-, budget och arbetsmiljöansvar inom relevant område. Vi ser att du har en akademisk utbildning, gärna relevant för området alternativt något som FMV bedömer likvärdigt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom informationsförvaltning och besitter kunskap inom regelverket såsom t ex offentlighets- och sekretesslagen och tryckfrihetsförordningen. Det är en fördel om du har arbetat med utveckling och förändring i dina tidigare roller. 

Du som söker behöver vara intresserad av utvecklingsfrågor inom området men även människor. Som ledare föregår du med gott exempel och skapar förtroende genom öppenhet, lyhördhet och tydlighet. Vi söker dig som har ett starkt eget driv att både utveckla och kontinuerligt förbättra den verksamhet du leder. Vi ser också att du har en förmåga att arbeta mål- och resultatinriktad samtidigt som du får med dig dina medarbetare på den gemensamma resan.

Som chef företräder du myndigheten enligt FMV:s vision, mål och värdegrund. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och som en del i urvalsarbetet kommer vi att använda oss av arbetspsykologiska tester.

Arbetsort: Stockholm

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Du söker tjänsten via FMV:s hemsida under Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV och personligt brev. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis och frågor besvaras av Anna Arborelius, anna.arborelius@se.experis.com, 072 537 50 11.

Våra fackliga företrädare är SEKO Peter Andersson, SACO-S Elisabeth From, OFR/O Lars Carlsson och OFR/S Lena Sköld Gunnarsson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Sista ansökningsdag är 2020-12-03. 

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.