Detta skapar en automatisk översättning med Google Translate. Försvarets materielverk tar inte ansvar för eventuella fel.

Du behöver godkänna funktionella kakor för att använda den här funktionen.

Flera orter FMV Senaste ansökningsdag: 2023-02-13

Traineeprogram inom hållbara underhållslösningar

Är du ingenjör och har intresse av Life Cycle Management och utveckling av hållbara underhållslösningar och underhållskoncept för försvarssystem inom Flyg, Armé, Marin, Logistik eller Ledningssystem? Är du målfokuserad, strukturerad och har förmågan att samarbeta tillsammans med andra? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker till traineeprogrammet FMV Akademi inom ILS (Integrated Logistics Support).
 
Arbetsuppgifter 
Vi söker nu deltagare till vårt traineeprogram FMV Akademi inom ILS. ILS, på engelska Integrated Logistics Support, är en process som används främst inom försvarssektorn. I korthet går den ut på att underhåll och drift tas i beaktande under systemets hela livscykel. Syftet är att skapa system som håller länge och som vid behov är enkla att underhålla, vilket också minskar kostnaderna över hela livscykeln. Läs gärna mer via länken: Vad gör en ILS-Ingenjör? (fmv.se)
 
Som trainee inom ILS kommer du vara en del av en grupp talanger som under ett år deltar i ett program med fokus på coachning, mentorskap, utbildning och studiebesök. En del av programmet kommer innebära att du bidrar i projekt kopplat till integrerat logistikstöd. Arbetsuppgifterna kan till exempel handla om att, genom ett långsiktigt systemperspektiv, utarbeta materielvårdsscheman och instruktionsböcker eller göra driftsäkerhets-, underhålls- och kostnadsanalyser samt att upprätta underhållsplaner. Detta är viktiga delar i utformningen av ett underhålls- och supportsystem för ett tekniskt system. I rollen kommer du exempelvis att delta i diskussioner om tekniska lösningar samt göra beräkningar och sammanställningar. Du kommer tillsammans med projektledare och andra kollegor sträva efter att säkerställa att leveransen till Försvarsmakten sker i tid och till rätt kvalitet.
 
I rollen kommer du utgå från något av våra verksamhetsområden Armé, Ledningssystem, Flyg, Marin eller Logistik där du utöver deltagande i projekt även kommer gå utbildningar för att fördjupa dina kunskaper inom ILS. Vidare kommer du att bli tilldelad en mentor som coachar dig och hjälper till att öka dina kunskaper inom ILS och projektarbete. Du kommer även att följa med på studiebesök i olika delar av landet för att få en ökad förståelse för både FMV:s och Försvarsmaktens verksamheter, med fokus på underhållsplanering.
 
Som trainee kan du utgå från någon av våra verksamhetsorter Stockholm, Linköping, Östersund, Karlskrona eller Malmö samtidigt som flera delar av programmet kommer ske på plats i Stockholm. Resor i tjänsten kan förekomma.
 
Vi söker dig som
Vi söker dig som är i början av din karriär, är tekniskt intresserad, och har kunskap om och är nyfiken på hur vi på bästa sätt kan planera för underhåll och drift längs med systemets hela livscykel. 
 
För att nå framgång i traineeprogrammet är du civil- eller högskoleingenjör med relevant inriktning för området alternativt motsvarande kompetens, som vi bedömer likvärdig. Vi ser positivt på om du har erfarenhet eller grundläggande kunskap inom relevant tekniskt område kopplat till ILS. Det är även meriterande om du har erfarenhet av försvarssektorn eller kunskap kring Life Cycle Management, men det är inget krav eftersom vi kommer att ge dig utbildning och kunskap inom området. 
 
Då du kommer delta i arbetsmöten tillsammans med industrin och Försvarsmakten är det en förutsättning att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Självklart har du goda kunskaper i Office-paketet.
 
Vårt projektorienterade arbetssätt bygger på gott samarbete. Det gäller såväl inom FMV som tillsammans med andra verksamheter och organisationer. Som person trivs du därför med att arbeta i team och har ett gott omdöme. På FMV arbetar vi systematiskt med komplexa frågor, därför är det viktigt att du arbetar strukturerat, kan prioritera och tar ansvar för dina uppgifter. Vi ser även att du är van att sätta upp mål för dig själv och arbetar för att uppnå dem. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. I urvalsarbetet kan vi komma att genomföra tester med stöd av extern leverantör.
 
FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.
 
Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Ove Hellgren, OFR/O Lars Carlsson och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).
 
Vid frågor kontakta Andrea Molander på andrea.molander@fmv.se eller Emma Fröst emma.frost@fmv.se. 
 
Sista ansökningsdag är 2023-02-13. 
 
Välkommen med din ansökan.
 
#LI-Hybrid
FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.