Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / Bra resultat för 2016

Huvudnavigering:

Bra resultat för 2016

Hoppa till nyhetslistan

Under 2016 levererade FMV den största uppgradering av JAS Gripen-systemet som gjorts under flygplanets livstid med bland annat radarjaktroboten Meteor.

Bra leveransförmåga och ett besparingsarbete som rullat på och som fullföljs under 2017. Jag är mycket nöjd med årets resultat. Vi klarade att hålla fokus på båda områdena och samtidigt leverera ett positivt ekonomiskt resultat. Det konstaterar FMV:s generaldirektör Göran Mårtensson när han summerar 2016.

FMV har haft dubbelfokus under 2016. Dels på att leverera materiel och tjänster och dels på att effektivisera och spara. Under året har FMV levererat mycket materiel och tjänster till Försvarsmakten. Allt från uppgraderade Gripen-flygplan, Archerpjäser, bandvagnar och pansarterrängbilar till åtgärder för att rätta till brister i soldatmaterielen samt underhålls- och servicetjänster.

Göran Mårtensson.Göran Mårtensson. – Ett mått på hur bra vi är på att leverera är måttet leveransförmåga, och där överträffade vi vårt interna mål med en procentenhet och nådde 86 procent, säger Göran Mårtensson.

Samtidigt som leveranserna har varit i centrum har omställningsarbetet fortsatt och nya besparingar kunnat inhämtas. Förråd, service och verkstäder, FSV, har haft ett högt tryck i sin verksamhet och bidragit till ett bra resultat och även levererat besparingar.

– ­Det gör att vi är på väg att nå det ursprungliga besparingsmålet på totalt 760 miljoner för både FMV och Försvarsmakten som sattes upp i Omställning försvarslogistik. Jag räknar med att vi i stort sett kommer att fullfölja det arbetet under 2017, säger Göran Mårtensson.

Tittar vi närmare i årsredovisningen för 2016 finns några faktorer som förbättrat resultatet i förhållande till budget. Den största delen kommer från det faktum att FMV tog över räkenskaper från Försvarsexportmyndigheten (FXM). En annan faktor är högre finansiella intäkter än budgeterat.

Göran Mårtensson konstaterar att även om man rensar resultatet från dessa faktorer är resultatet utmärkt.

– När jag väger samman alla delar i FMV:s ekonomiska situation har jag gjort bedömningen att vi kan betala tillbaka 50 miljoner kronor till Försvarsmakten från vårt balanserade kapital.

– Jag vill också rikta ett stort tack till alla medarbetare som under 2016 var med och såg till att vi kunde leverera materiel, tjänster och besparingar.

FMV årsredovisning

 


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2017-02-24 14:58. Uppdaterad: 2017-03-03 09:26. Ansvarig: Visa e-postadress.