Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / Det andra Gripen E-flygplanet …

Huvudnavigering:

Det andra Gripen E-flygplanet i luften

Hoppa till nyhetslistan

Det andra provflygplanet Gripen E, med benämning 39-9, lyfter för sin första flygning. Foto: Saab

Flygutprovningsprogrammet av JAS 39 Gripen E har nu ytterligare ett flygplan för de prov som genomförs till stöd för den fortsatta utvecklingen av Gripen E.

Det andra provflygplanet Gripen E, med benämning 39-9, lyfte för sin första flygning den 26 november 2018. Flygningen genomfördes från Saabs flygfält i Linköping. Under den 33 minuter långa flygningen genomfördes grundläggande prov av bland annat flygegenskaper och kommunikationssystem.

– Det andra Gripen E-flygplanet blir ett välkommet tillskott till det utmanande flygutprovningsprogrammet som vi genomför nu, säger Ken Lindberg, ansvarig för den gemensamma utprovningen av JAS 39 Gripen E vid FMV.

– Ytterligare ett provflygplan gör att vi kan öka takten i flygutprovningen som stöd till den fortsatta utvecklingen av Gripen E.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2018-11-26 11:15. Uppdaterad: 2018-11-26 11:18. Ansvarig: Visa e-postadress.