Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / Dialog om kvalitet

Huvudnavigering:

Dialog om kvalitet

Hoppa till nyhetslistan

Under en dag mötte FMV nyligen Saab Kockums och diskuterade kvalitetsfrågornas inverkan på fartygsbesättningarnas möjligheter att få ut högsta möjliga operativ effekt ur materielen.

Odd WerinIndustrins förmåga att leverera i tid och med hög kvalitet är avgörande för besättningarnas möjlighet att använda materielen och leverera god operativ effekt. Det säger Odd Werin chef för SPL Marinförband vid FMV . För FMV är kvalitet i leveranserna från industrin viktigt. Det som är beställt ska levereras i tid och enligt de krav som är ställda.

– En tydlig styrning från statsmakterna som vi på FMV jobbar efter är kraven på höjd krigsduglighet för Försvarsmaktens förband, och här kommer kvalitetsfrågorna in, säger Odd Werin, chef för SPL Marinförband på FMV. Är det brister vid leveranserna blir det sämre output helt enkelt. Det vill vi motverka genom en proaktiv dialog med industrin.

Inom det marina området sätter de operativa kraven fokus på problemet med såväl en åldrad som en liten volym fartyg. 

– Industrins förmåga att leverera i tid och med hög kvalitet är i det perspektivet av högsta betydelse och är avgörande för besättningarnas möjlighet att använda materielen och leverera god operativ effekt, säger Odd Werin.

Det här ställer i sin tur krav på ökade och utvecklade samverkansformer med industrin. Ett exempel på detta är det möte med Saab Kockums som FMV nyligen hade.

– FMV redogjorde för kravbilden och Saab Kockums för sin verksamhetsledning och sitt arbete med kvalitetsledning. Bland annat presenterades industrins syn på konfigurationsstyrning, systemsäkerhet, säkerhetsarbete och avvikelsehantering som har nöjd kund som mål, det vill säga fartygsbesättningar med gott förtroende för fartygens status, säger Odd Werin. 

Vid mötet var FMV och Saab Kockums överens om att fokusera på just kundnöjdheten och där kommer en första avstämning att göras i början av september.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2018-05-22 08:38. Uppdaterad: 2018-05-22 08:48. Ansvarig: Visa e-postadress.