Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / FMV beställer hårdvaruomsättni…

Huvudnavigering:

FMV beställer hårdvaruomsättning av integrationssystem för torpeder till ubåtar och korvetter

Hoppa till nyhetslistan

FMV har tecknat ett kontrakt med Saab för utveckling och produktion gällande en hårdvaruomsättning av integrationssystem (TIS) för torpeder till svenska Försvarsmaktens ubåtar typ Gotland and korvett Visby. Ordern omfattar även samma system till de nya ubåtarna typ A26.

Kontraktet omfattar konstruktion, tillverkning och verifiering av integrationssystem (TIS) för torpeder i samband med en hårdvaruomsättning av befintliga integrationssystem för torpeder på Visby-korvetter och Gotlandsklass-ubåtar.

Ordern omfattar också produktion och leverans av samma integrationssystem för torpeder till de två A26-ubåtar som Försvarets materielverk beställde 2015. Leveranserna kommer att ske under perioden 2017-2020.

– Det här kontraktet ger en modern systemintegration gällande torped på Försvarsmaktens ubåtar och korvetter och kommer att säkerställa driften av de befintliga torpedsystemen, säger projektledaren Magnus Lind vid FMV.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2016-12-07 14:28. Uppdaterad: 2016-12-07 14:34. Ansvarig: Visa e-postadress.