Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / FMV beställer träningssystem t…

Huvudnavigering:

FMV beställer träningssystem till Försvarsmaktens arméförband

Hoppa till nyhetslistan

Träningssystem Manpack 300 används för att styra, övervaka och samla in data på övningar. – Vi ger Försvarsmakten möjlighet att på bredden öva sin personal med mycket avancerade verktyg för uppföljning och utvärdering. Det kommer att förbättra Försvarsmaktens förmåga avsevärt i uppgiften att försvara Sverige, säger FMV:s projektledare Per Hagman.

För att öva strid i riktig terräng använder Försvarsmakten en avancerad form av ”laserdome”, där alla spelare och händelser kan spelas in, övervakas och styras från ett centralt IT-system.  Systemet Manpack 300 är ett sådant uppföljningssystem, som klarar upp till 300 spelare.

Per Hagman FMV:s projektledare Per HagmanI beställningen ingår även mobila basstationer. Det innebär att träning/övning i stort sett kan genomföras var som helst i terrängen. Radiokommunikation kan spelas in, vilket gör att även den delen av träningen kan utvärderas.

– Genom den här beställningen uppgraderar och moderniserar Försvarsmakten sin träningsförmåga och möjliggör övning från gruppnivå upp till bataljonsnivå inom armén, säger projektledare Per Hagman på FMV.

Ordervärdet är 51 miljoner kronor.

Leverantör av systemet är Saab AB.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2018-04-20 15:06. Uppdaterad: 2018-04-20 15:10. Ansvarig: Visa e-postadress.