Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / FMV köper artillerigranaten Bo…

Huvudnavigering:

FMV köper artillerigranaten Bonus

Hoppa till nyhetslistan

Pontus Nordberg, chef för Anskaffning och logistik mark på FMV, och Stefan Blomgren från BAE Systems Bofors skriver under avtalet om artillerigranaten Bonus.

Idag tecknade FMV avtal med BAE Systems Bofors AB om köp av granater av typen Bonus.

BONUS är en 155 mm artillerigranat med två verkansdelar. Den är avsedd att användas för att bekämpa fientliga stridsfordon. Granaten är en så kallad basflödesgranat, vilket innebär att den har en anordning som ökar räckvidden genom att minska luftmotståndet.

Bonus är en så kallad intelligent granat som när den närmar sig målområdet aktiverar en målsökare som börjar avsöka marken efter värmekällor som matchar signaturen av ett stridsfordon. Om ett mål upptäcks utlöses verkansdelen. Om inget mål upptäcks utlöses laddningen när verkansdelen når marken.

Bonusgranaterna kommer att användas i det nya svenskutvecklade artillerisystemet Archer. Försvarsmakten opererar idag 24 pjäser med kringutrustning. Bland annat ingår ett ammunitionshanteringssystem till varje pjäs som används när man ska flyttas över ammunition till Archer.

Läs mer om artillerisystemet Archer


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2017-10-27 15:46. Uppdaterad: 2017-10-27 15:51. Ansvarig: Visa e-postadress.