Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / FMV levererar IT-system till F…

Huvudnavigering:

FMV levererar IT-system till Försvarsmakten

Hoppa till nyhetslistan

Peter Turesson, Försvarsmakten, och Sven Åkerlund, FMV.

Vid en ceremoni i Enköping den 31 oktober genomfördes systemöverlämning av FM DSTI, Försvarsmaktens Dokumentationssystem för Teknisk Infrastruktur, till Försvarsmakten MSK Ledsyst. – Det är ett IT-system som ska underlätta dokumentation av ledningssystem i Försvarsmakten, säger Per Lindstein, projektledare FMV.

IT-systemet som FMV nu levererat är en del av ett uppdrag att etablera lokala installationer till Försvarsmaktens förband. Systemet är ett stöd för drift-, underhålls-, utbyggnads- och projekteringsarbete av teknisk infrastruktur inom Ledningssystem området.

Syftet med systemet äPer Lindstein r bland annat att få ett försvarsmaktsgemensamt dokumentationssystem, en gemensam dokumentationsstandard, att förkorta handläggningstider och att öka kvalitet, kostnadseffektivitet och tillgänglighet.

– Först ut på banan är Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, där vi nu rullar ut systemet inom deras fem genomförandenheter.

IT-systemet har ackrediterats för H/Secret. För att få ackreditering har FMV visat att systemet är säkert och det är godkänt av bland annat militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, MUST.

– Det har varit en lång resa att ackreditera systemet, en process som tar några år och en resa som vi nu sätter punkt för, säger Per Lindstein.

På bilden: Per Lindstein, projektledare FMV.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2017-11-01 09:29. Uppdaterad: 2017-11-01 09:43. Ansvarig: Visa e-postadress.