Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / FMV levererar lastbilar till F…

Huvudnavigering:

FMV levererar lastbilar till Försvarsmakten

Hoppa till nyhetslistan

Ny och begagnade fordon på rad.

FMV har levererat 81 nya och begagnade Scania-lastbilar till Försvarsmakten. – Fordonen kommer att anpassas enligt militära specifikationer, säger Stefan Pålsson, systemingenjör på FMV.

Leveransen består av totalt 81 fordon, både nya och begagnade. Leverantör är Scania Sverige.

– Fordonen kommer att anpassas enligt militära specifikationer, en del med exempelvis vapenfäste i hytten och mörkläggningsbelysning, berättar Stefan Pålsson, systemingenjör på FMV.

– Vanligtvis köper vi främst nya fordon, säger Stefan Pålsson. Samtidigt, att beställa både nya och begagnade fordon är intressant ur flera aspekter. Inte minst för de ekonomiska fördelarna med begagnade fordon. Försvarsmakten använder inte heller lastbilarna lika flitigt som exempelvis traditionella åkerier.

Bakgrunden till beställningen är att försvaret behöver föryngra lastbilsbeståndet.

– Den senaste stora upphandlingen gjordes i början av 2000, och ytterligare en mindre upphandling skedde 2010. Så nu är det dags igen, berättar Stefan Pålsson.

Leveranserna har skett under sommaren och fordonen har fördelats på olika regementen i Sverige. Fordonen har anpassats enligt militära specifikationer, några med exempelvis vapenfäste i hytten och mörkläggningsbelysning. Utbildning på fordonen är klar inom kort.

Fakta

De 81 fordonen fördelar sig så här:

  • 30 nya flakfordon
  • 21 nya skåpbilar
  • Två nya växelflaksbilar
  • Två nya lastväxlarbilar
  • En ny dragbil
  • 12 begagnade flakfordon
  • 13 begagnade skåpbilar

Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2017-09-07 15:33. Uppdaterad: 2017-09-07 15:43. Ansvarig: Visa e-postadress.