Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / FMV levererar nyutvecklad tele…

Huvudnavigering:

FMV levererar nyutvecklad telekrigterrängbil till Försvarsmakten

Hoppa till nyhetslistan

Foto från överlämningsceremonin i Enköping. Från vänster Olof Östervall och Peter Kivikari, båda FMV, med Micael Grahn och Anders Lagö från Försvarsmakten.

Vid en ceremoni den 6 oktober på Ledningsregementet i Enköping överlämnade FMV en ny typ av telekrigterrängbil, modell 1680, till Försvarsmakten.

Anders Lagö, chef för trettonde Telekrigbataljonen, tog emot de telekrigterrängbilar modell 1680, som FMV överlämnade till Försvarsmakten i början av oktober. Från FMV deltog bland annat Peter Kivikari, chef för Anskaffning och logistik Ledningsystem och Olof Östervall, projektledare vid Radar och telekrig. Försvarsmakten representerades av överste P-O Olofsson och överstelöjtnant Micael Grahn samt medarbetare från Telekrigsbataljonen.

Telekrigterrängbilen, TKTGB 1680, är en nyutvecklad version av terrängbil 16 och anpassad för Telekrigbataljonen. Bilen kan använda ett flertal olika telekrigsystem, även under färd. Den här nya modellen har en påbyggnad med teleskopmast, utökad sambandsinstallation, fler antennplatser, operatörsplatser med bildskärmar och interkomsystem.

Telekrigterrängbil 1680 har tagits fram i ett projektteam med FMV, Försvarsmakten, FOI och industrin.

- Den första generationen av ”telekriggalt”, som vi kallar den till vardags, togs fram till NBG 08, det vill säga Nordic Battle Group år 2008. Med erfarenheter från NBG 11 och internationell tjänst, har den vidareutvecklats till denna fjärde generation, berättar FMV:s projektledare Olof Östervall.

 


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2016-10-27 10:33. Uppdaterad: 2016-10-27 10:40. Ansvarig: Visa e-postadress.