Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / FMV levererar transportabel la…

Huvudnavigering:

FMV levererar transportabel landningsradar till Försvarsmakten

Hoppa till nyhetslistan

Den transportabla landningsradarn har beteckningen GCA 2020

– En stor utmaning har varit att få en amerikansk militär luftfartsprodukt godkänd enligt det europeiska regelverket för civil luftfart, säger projektledare Tarza Salah.

Den transportabla landningsradarn med har beteckningen GCA 2020 tillverkas av Harris Corporation. Med GCA 2020 får Flygvapnet ökad förmåga att operera under olika väderförhållanden från flygbaser vid sidan av de normala flygflottiljerna. Systemet levererar radardata som används av flygledaren för att leda flygplan i luftrummet runt en flygbas och för precisionsinflygningar av landande flygplan.

– GCA 2020 och den tidigare levererade GCA 2000 kommer att finnas på flygbasbataljonen och är tillsammans med det mobila trafikledningstornet och kommunikationsdelar det tekniska system som används för flygtrafikledning ATS, säger Patrik Rudander, chef för Anskaffning och logistik Ledningssystem Anläggning.

– En stor utmaning har varit att få en amerikansk militär luftfartsprodukt godkänd enligt det europeiska regelverket för civil luftfart, säger projektledare Tarza Salah.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2017-06-19 09:00. Uppdaterad: 2017-06-19 09:00. Ansvarig: Visa e-postadress.