Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / FMV tecknar avtal med Telefunk…

Huvudnavigering:

FMV tecknar avtal med Telefunken Racoms

Hoppa till nyhetslistan

Idag tecknades avtal med Telefunken Racoms på anskaffning av ett taktiskt markradiosystem. Kontraktets värde är cirka 1,3 miljarder kronor.

Avtalet omfattar anskaffning av hårdvara och mjukvara samt ett kontrakt om drift och underhåll av systemet.

Systemet ska ersätta dagens RA 180-system samt vara transmissionslänk för Försvarsmaktens arméförband inom kommande Battlefield Managament System (BMS). Det nya radiosystemet ska bära taktiskt tal, data samt lägesbild för Armén. Det innebär att systemet kommer att finnas i de flesta av Försvarsmaktens fordon samt att det kommer att vara möjligt att bära med sig. 

Systemet är uppbyggd av två typer av radiohårdvara med samma användargränssnitt. Systemet kan monteras i ett antal olika effektsteg/filter, vilket gör det flexibelt.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2016-04-12 15:22. Uppdaterad: 2016-04-12 16:08. Ansvarig: Visa e-postadress.