Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / FMV tecknar kontrakt på suppor…

Huvudnavigering:

FMV tecknar kontrakt på support och underhåll av ubåtar och ubåtsräddningssystem

Hoppa till nyhetslistan

Försvarets materielverk har tecknat kontrakt med Saab om fortsatt support och underhållsverksamhet av ubåtar och ubåtsräddningssystem till den svenska marinen.

Ramavtalet omfattar perioden 2017-2019 och det initiala ordervärdet uppgår till 69 miljoner kronor.

Ramavtalet syftar till att på ett kostnadseffektivt sätt vidmakthålla och erbjuda hög operativ tillgänglighet på Försvarsmaktens ubåtar och system för ubåtsräddning. Ramavtalet gäller till 2019 års utgång och avser bland annat konfigurationsledning, underhåll, tekniskt systemstöd och modifieringar för svenska ubåtar samt ubåtsräddning.

Ramavtalet gäller enligt villkoren i den avsiktsförklaring mellan Saab och FMV som presenterades den 9 juni 2014. Avsiktsförklaringen innebär stöd till det svenska försvarets undervattensförmåga under perioden 2015–2024.

– Sverige har unik erfarenhet av att utveckla undervattenssystem för grunda vatten och just den miljö som finns i Östersjön. Vissa av dessa system är världsledande inom sina segment. FMV tillsammans med Saab har ett långvarigt samarbete med det svenska försvaret när det gäller undervattenslösningar för ubåtar och vapensystem, säger Jesper Bjernetun, programledare och ramavtalsägare för vidmakthållandet och modifieringar av ubåtar och ubåtsräddningssystem vid FMV.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2017-06-09 10:35. Uppdaterad: 2017-06-09 11:07. Ansvarig: Visa e-postadress.