Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / Från näringslivet till FMV

Huvudnavigering:

Från näringslivet till FMV

Hoppa till nyhetslistan

Christer Sundin chef för verksamhetsområdet Anskaffning och logistik på FMV.Christer Sundin chef för verksamhetsområdet Anskaffning och logistik på FMV.

Christer Sundin tog klivet från näringslivet till jobbet som chef för de ett tusen medarbetare som jobbar med anskaffning och logistik på FMV.

Christer Sundin har tidigare arbetat med inköp och logistik i Fortum och Trafikverket. Närmast kommer han från elnätsföretaget Ellevio. Sedan en dryg månad tillbaka är han chef för verksamhetsområdet Anskaffning och logistik på FMV. Här summerar han sina första intryck efter en månad på det nya jobbet.

Vad lockade dig att ta jobbet som chef på FMV?

Jag tycker att det är intressanta teknikområden och generellt har jag en positiv bild av FMV som arbetsgivare.

Du har arbetat din första månad, hur är dina intryck så här långt?

FMV agerar i en komplex miljö både tekniskt, politiskt och militärt. Allt blir väldigt komplext, men jag tror att om viljan finns hos alla parter så går det att förenkla mycket i syfte att underlätta vardagen för de anställda.

Vad tycker du att FMV är bra respektive sämre på?

FMV har en enastående kompetens inom flera områden och en positiv kultur med hjälpsamma medarbetare vilket imponerar stort på mig. Jag tror att vi kan bli än mer kostnadsmedvetna. Och då tänker jag på den administration som inte leder till bättre leveranser. Vi behöver också bygga en bättre relation med Försvarsmakten, där de har större förtroende för det värde vi skapar.

Vad är den största skillnaden i att jobba för en statlig myndighet och i näringslivet?

I näringslivet är det i princip bara fokus på att maximera avkastningen på relativt kort sikt, varför allt som inte ger kortsiktig avkastningsökning ifrågasätts. Jag upplever också att produktivitetsförbättringar har mer fokus inom den privata sfären. Men jag tror dock att möjligheten till mer långsiktigt strategiska inriktningar är lättare i en myndighet, även om kasten är stora även här.

FMV vill kapa ledtider för att kunna leverera i tid, finns det en lösning på detta?

Det finns sällan enkla lösningar, men jag tror att man måste börja med att mäta ledtider och sedan ifrågasätta alla aktiviter som inte bidrar till förkortade ledtider. För att lyckas med detta krävs att Försvarsmakten har samma fokus, då vi har ett ömsesidigt beroende.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2016-10-04 12:51. Uppdaterad: 2016-10-04 13:20. Ansvarig: Visa e-postadress.