Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / Kommentar från FMV angående ne…

Huvudnavigering:

Kommentar från FMV angående nedläggning av flygverkstaden i Kallinge

Hoppa till nyhetslistan

GripenGripen.

I TV4:s nyheter hävdas att "... bara vart fjärde JAS-plan är i flygdugligt skick..." och det sätts i samband med nedläggningen av FMV:s flygverkstad i Kallinge.

Försvarsmakten har själva tillbakavisat uppgifterna om bristande tillgänglighet för JAS 39-systemet. FMV:s chef för Förråd, service och verkstäder FSV, Tomas Salzmann, kommenterar här påståendena om konsekvenserna av nedläggningen av en flygverkstad.

– Nedläggningen av flygverkstaden i Kallinge är en konsekvens av riksdagens beslut om förändringar av försvarslogistiken och besluten om besparingar som ska komma krigsförbanden till godo. Det går inte att göra besparingar utan att fatta tuffa beslut och nedläggningen av Kallinge var ett sådant. Beslutet om nedläggningen fattades av FMV men självklart samrådde vi innan beslutet med alla berörda. Ingen sade då nej till nedläggningen, säger Tomas Salzmann.

– FMV:s flygverkstäder har under 2014, 2015 och 2016 levererat det flygunderhåll som Försvarsmakten beställt. Det finns ingen bristande produktionskapacitet som varit begränsande för det planerade underhållet som flygverkstäderna sysslar med, avslutar Tomas Salzmann.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2016-05-17 13:30. Uppdaterad: 2016-05-17 13:49. Ansvarig: Visa e-postadress.