Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / Leverans av textila tjänstetec…

Huvudnavigering:

Leverans av textila tjänstetecken

Hoppa till nyhetslistan

Textila tjänsteteckenNågra av de 45 000 textila tjänstetecken som levererades till FMCL den 10 oktober.

Måndagen den 10 oktober levererades 45 000 textila tjänstetecken, fördelat på 45 olika artiklar, till Försvarsmaktens centrallager. Det är en av delleveranserna i en större beställning.
– Fram till februari nästa år kommer cirka en miljon textila tjänstetecken ha levererats, säger Magnus Brogren, ansvarig teknisk handläggare FMV.

Textila tjänstetecken är ett högprioriterat område inom FMV Anskaffning och logistik, sektionen personlig utrustning.

– Det har varit ett eftersatt område, som nu är högpriorieterat. Vi har tecknat ramavtal och vi håller även på att utvärdera anbud på metalltjänstetecken. Det känns väldigt kul att vi börjar producera nu, säger Magnus Brogren.

Sedan i somras har leveranserna av textila tjänstetecken börjat komma in till Försvarsmaktens centrallager, FMCL, i Arboga. Måndagens leverans kontrollerades av Magnus Brogren och hans kollega Fanny Ronsten, för att se att allt var i sin ordning.

Magnus Brogren och Fanny Ronsten.Magnus Brogren och Fanny Ronsten, tekniska handläggare på sektionen för Personlig utrustning och ansvariga för den aktuella produktionen.– Det gick bra. Vi har koll på alla prylar, med bra referensprover att jämföra med. Och det är en bra leverantör, så det känns tryggt.

Den här leveransen, som är den fjärde i ordningen sedan ramavtalet tecknades, bestod av bland annat av kragspeglar, axelklaffhylsor, mössmärken för båtmössor, galoner och mycket mer.

– Många behov bör tillfredsställas i och med denna och tidigare leveranser, men mer är på ingång i slutet av oktober och rullande fram till slutet av februari, säger Magnus Brogren.

Då ska totalt cirka en miljon textila tjänstetecken fördelade på 300 – 400 olika artiklar ha levererats till FMCL.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2016-10-12 13:03. Uppdaterad: 2016-10-12 13:15. Ansvarig: Visa e-postadress.