Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / ”Många frågar om vad FMV gör”

Huvudnavigering:

”Många frågar om vad FMV gör”

Hoppa till nyhetslistan

Laddar videospelaren

Hjälpinformation

Hoppa till stäng hjälpinformation

Snabbkommandon
Mellanslag: spela/pausa
Pil vänster och pil höger: gå bakåt och framåt 10 sekunder
Ctrl + pil höger/vänster: gå bakåt och framåt 20 sekunder
Pil upp och pil ned: öka eller minska volymen 10 procent åt gången
F: fullskärm
Esc: stäng fullskärm
1-9: hoppa till 10 procent, 20 procent... 90 procent av filmen
M: tyst läge
C och/eller T: slå på/stänga av textning
?: visa lista på dessa snabbkommandon

För ctrl + pil i Safari kan särskilda inställningar behöva göras för att det ska fungera.

Pågående: 00:00:00 / Total tid: 00:00:00
x

Den 22–23 november hölls arbetsmarknadsdagarna Armada på KTH, Kungliga Tekniska högskolan, där FMV var en av utställarna. Publikdragaren i år var en ammunitionsröjningsrobot. – Det är en jättekul grej att ha med sig, säger Konrad Lindblad, systemingenjör på FMV.

Oskar Grankvist, som studerar vid Chalmers, passade på att fråga om möjlighet till examensjobb på FMV.

På Armada får företag, organisationer och myndigheter en chans att möta och nätverka med studenter vid skolan. I FMV:s monter stannade många studenter till för att prata med våra ambassadörer från verksamheten.

– Många frågar om vad FMV gör och vilka typer av ingenjörsroller som finns hos oss, säger Fredrik Edelbrink, som är en av FMV:s ambassadörer.

Konrad Lindblad, en av FMV:s ambassadörer, visar en ammunitionsröjningsrobot för Richard Härlin och Simon Wåhlén, studenter vid KTH.Konrad Lindblad, FMV, visar en ammunitionsröjningsrobot för Richard Härlín och Simon Wåhlén, studenter vid KTH.Den fullt operationella ammunitionsröjningsrobot, som kan manövreras trådlöst, väckte stort intresse. Genom att förevisa hur den fungerade ute i utställningshallen kunde fler ingenjörsstudenter lockas till FMV-montern.  

– Alla tyckte roboten var antingen söt eller häftig och många frågade om var FMV-montern fanns och vad FMV gör, säger Konrad Lindblad. 

Examensarbete

Nytt för i år var att det fanns Ipads i montern, där studenterna kunde bläddra fram information om olika yrken som finns på FMV.

– När studenterna bläddrar ser de olika personer som arbetar på FMV, som berättar om sitt jobb, säger Fredrik Edelbrink.

I montern fanns också en tv-skärm med touch-funktion där studenterna kunde se FMV:s externa hemsida, våra lediga jobb samt vilka examensarbeten man kan göra på FMV.

Oskar Grankvist, som läser sitt sista år på Chalmers, var en av de många studenter som visade intresse för att göra examensarbete på FMV.

– Jag behöver hitta ett exjobb till våren och funderar på att söka på FMV. Jag är intresserad av bland annat reglerteknik och signalbehandling, så det vore jätteintressant att hitta något sådant, säger han.

 


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2016-11-24 13:20. Uppdaterad: 2016-11-24 13:58. Ansvarig: Visa e-postadress.