Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / "Resan är målet"

Huvudnavigering:

"Resan är målet"

Hoppa till nyhetslistan

Stefan Svensson

Stefan Svensson, tidigare projektledare för korvett Visby, har gått en utbildning och blev certifierad projektledare i december 2015.

Hur lång är utbildningen?

– Det är en utbildningsstege, där resan är målet. När jag började på FMV gick jag en grundläggande projektledarutbildning. När jag sedan gått en bit i utvecklingstrappan, både jobb- och utbildningsmässigt, blev jag utvald till att gå en preparandkurs i projektledning. 

– Utbildningen sker via FMV men certifieringen står, PMI, Projekt Management Institute för. Det är intensiva studier, både i grupp och på egen hand, och för att klara certifieringen måste man ha erfarenhet av att jobba som projektledare. Kravet för att få certifiera sig är också mellan fyra till sex års erfarenhet beroende på vilken teoretisk bakgrund man har. Man gör certifieringsprovet när man är redo. Certifieringen är kronan på verket efter att ha lagt ner all den tid man måste lägga ner. 

Vad gav utbildningen dig?

– En basplatta och en verktygslåda. Om jag vill fördjupa mig i något så vet jag var det verktyget finns, jag kan hämta det i verktygslådan. Jag har också fått ökade insikter och kunskaper. Och ett medlemskap i en community. Genom PMI, och även dess svenska gren, får jag tillgång till mycket information på nätet, som till exempel litteratur, seminarier och frågeforum. 

Vad har du för nytta av den i ditt arbete?

– Många av kunskaperna behöver jag i mitt arbete på FMV. Men jag har även fått en kunskapsbas som är viktig i arbetet gentemot våra leverantörer. Jag har fått en insikt i hur leverantörer bör arbeta och vilka krav jag ska och kan ställa på dem. 

Vilka reflektioner har du kring utbildningen?

– Den står sig bra och det gör även utbildningstrappan FMV har för projektledare. Jag tycker inte att alla behöver gå hela trappan, men om man arbetar i projekt så bör man i alla fall gå den grundläggande projektledarutbildningen. Sedan får man inte glömma bort att det finns många kurser runtomkring som också är bra att gå när man arbetar i projekt, som till exempel upphandling och kravställning.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2016-02-24 13:04. Uppdaterad: 2016-02-24 15:31. Ansvarig: Visa e-postadress.