Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / Rustad för regn

Huvudnavigering:

Rustad för regn

Hoppa till nyhetslistan

FMV:s höjda krav på materialet har gett ett förbättrat Regnställ 90.

FMV höjde kraven på tyget i regnställen. Genom kombinerade tester utsattes materialet för tvättning, belysning, värme och upprepad böjning för att accelerera åldringen. Resultatet har blivit ett förbättrat Regnställ 90 till Försvarsmakten.

Under den torraste sommaren på 200 år har det inte funnits något behov av regnplagg. Men har man ett arbete där man vistas mycket utomhus behöver man vara beredd när regnet faller. FMV, som ser till att Försvarsmakten har den utrustning de behöver, har upphandlat regnjackor, byxor och regnkappor och börjat fylla upp lagren vid Försvarsmaktens centrallager. 

– Det har varit en del brister på lagren när det gäller regnplaggen. Men nu har en första leverans av jackor och samtliga byxor kommit in till Försvarsmaktens centrallager. Resterande jackor kommer i mitten av september, säger Gustav Lindahl, tillförordnad chef Personlig utrustning på FMV. 

Med de här leveranserna kommer de brister som funnits i en del storlekar när det gäller regnplaggen att vara avhjälpta. Regnställ 90 är en produkt som funnits med länge, men inför den senaste upphandlingen gjorde FMV:s systemingenjörer några förändringar i kravspecifikationen. 

– Vi ville förbättra tyget på grund av att det tidigare visat sig att tyget efter tuff användning hade en tendens att delaminera. Det vill säga att de olika materialen delade på sig, säger Gustav Lindahl. 

För att klara FMV:s krav var leverantören tvungen att visa upp godkända tester som kombinerar olika metoder för att accelerera åldringen genom att utsätta materialet för bland annat belysning, värme, tvättning och böjning. 

– När vi kontrollerade den första leveransen kunde vi konstatera att det såg väldigt bra ut. Nu har vi inom Personlig utrustning tillsammans med våra inköpare fått till den kvalitet rakt igenom som vi vill ha, säger Gustav Lindahl.   

 

Fakta Regnställ 90

  • Vattentätt material
  • Trikå belagd med polyuretan
  • Andas inte genom materialet utan ventilation sker genom plaggens vidd

 


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2018-09-13 11:27. Uppdaterad: 2018-09-13 11:31. Ansvarig: Visa e-postadress.