Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / Stort internationellt intresse…

Huvudnavigering:

Stort internationellt intresse för Granatkastarpansarbandvagn 90

Hoppa till nyhetslistan

Åtta länder deltog vid en uppvisning av den nya granatkastarpansarbandvagnen.

Åtta länder var representerade när FMV visade upp nya Grkpbv 90 för internationell publik.

Att utrusta Stridsfordon 90 med en robust och enkel granatkastarfunktion har rönt intresse från andra länder. Det är inte så konstigt då plutoner med Grkpbv 90 kommer att få ökad förmåga att understödja förband genom att vara snabbare på att gruppera, skjuta och omgruppera.

Det är glädjande med så stort internationellt intresse för det här svenskutvecklade systemet. Det säger Mikael Frisell, chef för Armémateriel vid FMV. Här till höger på bilden.

Vid en visning med provskjutning på FMV:s provplats i Karlsborg kom representanter från Nederländerna, Norge, Schweiz, Sydafrika, Tjeckien, Tyskland, USA och Österrike.

Mikael Frisell, som är chef för Armémateriel vid FMV, deltog vid visningen. Han är inte förvånad över det stora intresset.

– Det visar att det här är en förmåga som behövs på det moderna stridsfältet. Nu hoppas vi på att det som det här framgångsrika projektet levererat får fler användare, säger Mikael Frisell.

Läs mer om Grkpbv 90


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2019-06-03 16:50. Uppdaterad: 2019-06-03 17:16. Ansvarig: Visa e-postadress.