Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / Sverige avstår deltagande i be…

Huvudnavigering:

Sverige avstår deltagande i belgisk stridsflygsupphandling

Hoppa till nyhetslistan

JAS 39E Foto: Saab

Belgien avser att upphandla ett nytt stridsflygssystem. Det belgiska programkontoret för upphandling ACCaP har startat en upphandlingsprocess och frågat efter prisinformation.

Upphandlingen är en så kallad government-to-government- eller G2G-affär. Ett upphandlingsunderlag har sänts ut från ACCaP. Den myndighet i Sverige som är ansvarig för eventuellt svar från Sverige är Försvarets materielverk FMV.

JAS 39 E är ett kompetent och kostnadseffektivt stridsflygplanssystem som väl uppfyller de förmågekrav som Belgien ställt i sin förfrågan.

I upphandlingen av ny stridsflygförmåga efterfrågar Belgien också ett långtgående operativt stöd från levererande land vilket förutsätter säkerhetspolitiska ställningstaganden och mandat som regeringen bedömer inte föreligger idag. Sverige och FMV väljer därför att inte besvara den belgiska förfrågan.

Den belgiska upphandlingen är pågående och FMV kommer därför inte att kommentera den ytterligare.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2017-07-10 11:30. Uppdaterad: 2017-07-10 11:30. Ansvarig: Visa e-postadress.