Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / Uppland sjösatt i Karlskrona

Huvudnavigering:

Uppland sjösatt i Karlskrona

Hoppa till nyhetslistan

Ubåten HMS Uppland sjösattes i dag efter att under tolv månader genomgått en halvtidsmodifiering på Saab Kockums i Karlskrona. Från FMV deltog flera personer och tal hölls av Odd Werin.

Ett stort antal system har modifierats. Uppland har fått nya sensorer, nytt ledningssystem, dyksluss har tillförts och nytt luftoberoende maskineri. Dessutom har skrovet förlängts med två meter till 62 meter med en ny sektion med skeppsteknisk utrustning.
Flera av systemen är samma som kommer att installeras i de nya ubåtarna i A26-serien. När Uppland sjösattes vid Kockums i Malmö 27 september 1996 fanns inte smartmobilerna så mycket har naturligtvis också hänt med tekniken i ubåtarna.
Sjösättningen innebär att två av ubåtarna i Gotlands-klassen nu har uppgraderats, den första var HMS Gotland.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2019-06-19 15:08. Uppdaterad: 2019-06-19 15:10. Ansvarig: Visa e-postadress.