Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / Webbredaktör med
högtravan…

Huvudnavigering:

Webbredaktör med
högtravande planer

Hoppa till nyhetslistan

Angela Ullman i sulkyn på Solvalla.

Tveka aldrig att prova nya saker eller att ta upp ditt gamla intresse. Det berikar livet. Det upptäckte Angela Ullman, webbredaktör på FMV, när hon efter många års paus tog upp hästintresset igen.

Solens värme slår emot oss som en vägg när vi öppnar bildörren och kliver ut på stallplanen. Fåglarna kvittrar, gruset knastrar och en välbekant doft av häst fyller våra näsor. Vi befinner oss på Solvalla, mitt bland travhästar och ponnyer. Stämningen här är lugn och välkomnande.

– Jag har hållit på med hästar till och från sedan jag var fem år. Precis som för många andra har dessa fantastiska varelser alltid haft en speciell plats i mitt hjärta och genom åren har jag sysslat med det mesta inom hästsport, säger
Angela Ullman.

Angela och Vicky gör sig klara för ett race

Omväxlande roll med stor utmaning

Angela började sin karriär som webbansvarig på Försvarets materielverk, FMV 2010. Idag arbetar hon som webbredaktör. Tjänsten innebär ett övergripande ansvar för innehållet på FMV:s externa webbplats. Rollen är omväxlande och har sin största utmaning i att skapa en användarvänlig webbplats som beskriver FMV:s verksamhet på ett attraktivt sätt och som speglar FMV:s varumärke.

– Jag trivs med det jag gör. Nu får jag möjlighet att skapa ordning och reda. Uppgiften kan som för de flesta av oss bli lite stressig ibland och då är det skönt att komma till Solvalla och bara få koppla av, säger hon.

Intresset för hästar väcktes till liv igen för ungefär ett år sedan när hon vann en tävling på Facebook. Vinnaren blev bjuden på fika av ett företag på ett udda ställe och Angela vann en fika på Solvalla.

– Så fort jag kom hit så slogs jag av hur mycket jag saknat hästarna. Hur jag kunnat vara utan dem i så många år är ett mysterium. Jag bestämde mig för att börja med travsporten i princip direkt efter att kaffet tog slut, säger hon och skrattar.

IDet går undan på travbanan.nre lugn

Det är många som efter en dag på jobbet kan behöva en tillflyktsplats. Angela hittade sin på Solvalla. För henne är förmånen att få umgås och hantera dessa fantastiska djur ett privilegium.

– Hästarna ger mig ett inre lugn som jag har saknat och när jag är med dem så finns inget annat. Som småbarnsförälder och yrkeskvinna kan det ibland vara svårt att fokusera på nuet. Solvalla och hästarna har gett mig fokusen tillbaka och en enorm glädje. I sulkyn och på banan är det bara jag och hästen. Vi ska arbeta som en enhet och då går det inte att ens fundera på något annat, säger hon.

Trav var för Angela en chans att få prova på något nytt samtidigt som hon fick komma tillbaka till något hon brunnit för och älskat sedan hon var fem år gammal.

– Jag kommer att hålla på med hästsport på ett eller annat sätt tills jag hamnar på hemmet. Just nu är det travet som gäller, vad det blir i framtiden får vi se. En sak är säker, tveka aldrig att prova på nya saker eller att ta upp ditt gamla intresse. Det berikar livet, kör så det ryker, avslutar hon.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2016-06-20 05:00. Uppdaterad: 2016-06-20 05:00. Ansvarig: Visa e-postadress.