Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyhetsarkiv / Nyheter 2009 / FMV-medarbetare under polisutr…

FMV-medarbetare under polisutredning

Hoppa till nyhetslistan

I vissa medier finns idag (30 nov) uppgifter om att två personer vid FMV och tre personer vid Saab misstänks för brott. Det var i oktober 2007 som den ene FMV-medarbetarens chef anade att allt inte stod rätt till och startade en undersökning.I undersökningen framkom starka misstankar om att den FMV-anställde tillsammans med en anställd hos Saab, tillskansat sig egna resor och materiel för personligt bruk.

Efter att ha konfronterats med misstankarna sade medarbetaren upp sig från sin anställning vid FMV. Händelsen behandlades i personalansvarsnämnden och FMVs generaldirektör beslutade om åtalsanmälan.
 
- Vi agerade direkt när misstankarna väcktes och inom en dryg vecka skedde behandlingen i personalansvarsnämnden. Vi har ett kontinuerligt arbete för att oegentligheter av olika slag inte ska kunna ske, säger Gunnar Holmgren.

Den före detta FMV-anställde som nu är under polisutredning, var projektledare för ett mindre projekt.

När det gäller den andre FMV-medarbetaren, som nu gått i pension, är den misstänkta brottsligheten av mindre omfattning. Under utredningen har FMV haft nära och bra samverkan med åklagaren för att bistå utredarna och klarlägga händelseförloppet.

- Det som inträffat är helt oacceptabelt. FMV har klara regler och riktlinjer för hur affärsrelationer ska hanteras. Vi har i grunden bra rutiner och hög etik bland våra medarbetare. Det är dock mycket svårt att upptäcka oegentligheter när medarbetare hos oss och medhjälpare hos leverantören medvetet döljer fakta, säger Gunnar Holmgren generaldirektör vid FMV.

FMV har ett granskningsprogram där olika projekt gås igenom. Även Internrevisionen genomför granskningar. Bland FMVs chefer har diskussioner förts om vikten av att de etiska riktlinjerna ständigt diskuteras och på det sättet hålls levande ute i organisationen. 

Målet är under förundersökningssekretess och åtal beräknas väckas inom ett par månader. 


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2009-11-30 13:52. Uppdaterad: 2011-06-16 16:55. Ansvarig: Visa e-postadress.