Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyhetsarkiv / Nyheter 2009 / FMVs fjärde svar

FMVs fjärde svar

Hoppa till nyhetslistan

Nu har FMV lämnat in sitt fjärde svar till länsrätten angående BAE Systems Hägglunds överklagan av stridsfordonsupphandlingen.

FMV vidhåller att det BAE Systems Hägglunds AB anfört inte ger stöd för att upphandlingen skett i strid med reglerna i LOU (Lagen om Offentlig Upphandling).

- Det saknas förutsättningar för att med stöd av LOU hävda att upphandlingen ska rättas eller göras om, säger Anders Sjöborg chefsjurist vid FMV. Detta är FMVs uppfattning och vi hoppas nu att länsrätten snart kan gå till domslut i målet.

Bakgrunden är att FMV efter en konkurrensupphandling beslutade tilldela finska Patria uppdraget att leverera 113 pansarterrängfordon till Försvarsmakten. BAE Systems Hägglunds AB överklagade upphandlingen till länsrätten i Stockholm.

Den 17 juli svarade FMV länsrätten på den inlaga som BAE Systems Hägglunds AB lämnat. Den 31 juli lämnade BAE Systems Hägglunds AB in sina synpunkter på FMVs svar till länsrätten. Den 21 augusti svarade FMV länsrätten på denna senare inlaga. Sedan lämnade BAE Systems Hägglunds AB synpunkter på FMVs andra svar den 9 september. Den 24 september svarade FMV på detta. Och nu den 15 oktober kom det fjärde svaret.

Länsrätten har fattat ett interimistiskt beslut att FMV inte kan avsluta upphandlingen innan länsrätten tagit ställning, vilket är rutin vid överklagande av en sådan här omfattande och komplex upphandling.

FMVs svar till länsrätten består av en öppen del och sekretessbelagda bilagor. Den öppna delen kan du läsa här:

Klicka på länken för att läsa FMVs fjärde svar (pdf-fil, öppnas i nytt fönster)

 


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2009-10-19 14:16. Uppdaterad: 2011-06-16 16:06. Ansvarig: Visa e-postadress.