Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyhetsarkiv / Nyheter 2009 / Satsning på kärnkompetens

Satsning på kärnkompetens

Hoppa till nyhetslistan

FMV har en karriärtrappa för kärnkompetensen. Roger Forslund, Max Berthold och Fredrik Hansson är några av de 17 projektledare, systemingenjörer och inköpare som i år klarat kraven för certifiering och därmed tagit ytterligare ett steg i sin karriär.

På bilden syns Roger Forslund, Max Brethold, och Fredrik Hansson. De är tre av sjutton FMV-medarbetare som certifierats under 2009. Projektledning, system engineering och inköp är tre kärnområden som FMV satsar särskillt på. Foto:  Hans Ivansson

Redan 2002 certifierades den första projektledaren på FMV. Sedan dess har ytterligare 52 FMV:are certifierats som projektledare. I år sällade sig ytterligare nio medarbetare till denna skara.

- Vi gör det här av flera skäl. Det är en kvalitetssäkring inom våra kärnkompetensområden. Genom kvalificerad utbildning och tester säkerställer vi att vi har en mycket hög kompetens inom våra nuvarande och framtida kärnkompetenser, säger Peter Gabrielsson, HR-strateg på FMV.

- Det är också en tydlig karriärväg för våra medarbetare. Våra certifierade projektledare, systemingenjörer och inköpare förväntas också ”ge tillbaka” genom att bidra till en fortsatt utveckling av vår kompetens och vår verksamhet.

Karriärtrappan och kompetenskraven för projektledare är uppdelade i fyra nivåer varav den näst högsta kräver en certifiering enligt den internationella standarden PMI (Project Management Institute).

- En bättre förståelse för projektledarens roll och ett kvitto på vilka kunskaper jag har inom projektledning. Det har det här gett mig. Jag känner mig också säkrare på att vi lägger vikt på rätt saker i projektet jag leder, säger Fredrik Hansson, projektledare på FMV.

Grunden lades 2002. Sedan dess har en systematisk karriärtrappa för projektledare använts. Utvecklingsprogrammet för projektledare har stått som modell för karriärtrapporna inom andra kärnkompetensområden, bland annat Systems Engineering och Affärer.

Förra året inleddes även certifieringar för systemingenjörer via det internationella organet INCOSE och för inköpare via Silf. Sju systemingenjörer och en inköpare klarade i år kraven för certifiering, tillsammans med de nio projektledarna.

- Jag har fått en bred kunskap om inköpsprocessen och även en inblick i hur inköpsverksamheten fungerar inom det privata näringslivet. Även om kurserna som ingår i certifieringsutbildningen inte dagligen är tillämpbara på FMV har helheten jag fått genom certifieringsutbildningen gett mig en mycket god grund att stå på, säger Roger Forslund, som är affärschef inom ett av FMVs sex anskaffningskontor.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2009-11-05 17:01. Uppdaterad: 2011-06-16 16:40. Ansvarig: Visa e-postadress.