Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyhetsarkiv / Nyheter 2011 / Avancerad tryckkammare på plat…

Avancerad tryckkammare på plats

Hoppa till nyhetslistan

Installation av europas modernaste tryckkkammare i Karlskrona.

Det nya tryckkammarsystemet som FMV upphandlat installeras nu vid Försvarsmaktens dykeri- och navalmedicinska centrum (DNC).

Fungerar inte filmen? Klicka här för att se den på YouTube-länken öppnas i nytt fönster

Bild på Mikael Eriksson, projektledare FMV, foto: FMVInstallationen av det nya tryckkammarsystemet pågår vid Försvarsmaktens dykeri- och navalmedicinska centrum i Karlskrona.

Försvarsmakten ska använda tryckkammarsystemet för forskning, tester och övning kring allt som rör arbete och utrustning under havsytan. Det här gör det möjligt att kunna genomföra studier av exempelvis dekompressionstabeller och göra långtidstester av utrustning.

- Det kommer att bli en mycket avancerad anläggning, enligt leverantören finns ingen liknande i hela Europa. Här kan Försvarsmakten bedriva utbildning, forskning och tester under mycket säkra former. Det kommer att bidra till ökad säkerhet för dykare, säger FMV:s projektledare Mikael Ericsson.

Han gav i början av november klartecken för installation av tryckkammarsystemet i Karlskrona. De fabrikstester som både klassningssällskapet Germanischer Lloyd och FMV gjort visade att systemet har de funktioner som FMV beställt.

Läs nyhet om tryckkammarsystemet på fmv.se

Fakta:

Tryckkammaren är helt horisontellt byggd och indelad i två delar, en bostadsdel och en försöksdel . Försöksdelen består i sin tur av en 21 kubikmeter stor bassäng. Kontroll- och övervakningssystemet i kammaren är helt automatiserat och kan simulera dykningar till olika djup med varierande ned- respektive uppstigningshastigheter, från 0 till 160 meters djup i allt från ishavstemperatur till tropiska vattentemperaturer. Trycksättning av kammaren ner till 16 bars tryck går på under åtta minuter.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2011-12-21 13:45. Uppdaterad: 2011-12-21 14:00. Ansvarig: Visa e-postadress.