Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyhetsarkiv / Nyheter 2012 / Ökad öppenhet kring materielpl…

Ökad öppenhet kring Försvarsmaktens behov och materielplanen

Hoppa till nyhetslistan

Med större öppenhet kring planerade materielprojekt är ambitionen att fler leverantörer ska vara med och konkurrera om FMV:s kommande upphandlingar.

Omslaget för Försvarsmaktens materielplan.FMV upphandlar försvarsmateriel på uppdrag av Försvarsmakten. I första hand ska upphandlingarna ske i konkurrens och gärna i samverkan med andra länder, allt för att pressa kostnaderna.

Tidigare har Försvarsmaktens materielplan, som beskriver behovet av materiel i ett tioårsperspektiv, varit hemligstämplad. Från hösten 2012 kommer Försvarsmaktens planerade materielförsörjning att öppnas upp för att ge möjlighet för fler leverantörer att förbereda sig inför planerade upphandlingar samt att ta initiativ till samarbeten.

- Det här är en del av implementeringen av en myndighetsgemensam marknadsstrategi som Försvarsmakten och FMV utarbetat tillsammans. Det är vår förhoppning att en ökad öppenhet ger fler aktörer kännedom om planerna vilket vi hoppas i sin tur kommer att leda till att fler leverantörer är med och ger anbud. Det kan också leda till fler samarbeten som kan ge delade kostnader, säger Dan Averstad, affärsdirektör på FMV.

En annan önskan är att få en bättre kontakt med marknaden. Det kan ge bättre kunskap om såväl nya som befintliga leverantörer som är intresserade av att göra åtaganden i olika faser av materielens livscykel.

 Mer information om materielplanen

Försvarmaktens materielplan


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2012-09-18 15:20. Uppdaterad: 2012-09-19 09:57. Ansvarig: Visa e-postadress.