Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyhetsarkiv / Nyheter 2014 / FMV och BAE Systems Bofors AB …

FMV och BAE Systems Bofors AB tecknar nytt affärsavtal

Hoppa till nyhetslistan

FMV:s generaldirektör Lena Erixon och Lena Gillström, vd på BAE Systems Bofors skriver under det nya affärsavtalet.FMV:s generaldirektör Lena Erixon och Lena Gillström, vd på BAE Systems Bofors skriver under det nya affärsavtalet.

FMV och BAE Systems Bofors AB har ingått ett affärsavtal för så kallade riktade upphandlingar mellan parterna.

Syftet med affärsavtalet är att underlätta och därmed tidsbespara förfrågnings-, offert- och granskningsarbete vid riktad upphandling.

– Avtalet reglerar hur beställningar ska gå till, hur kontrakten ska se ut och hur FMV ska få insyn i kostnads- och prisberäkningarna. FMV har alltså granskningsrätt av motpartens kalkyler och kan till och med låta en revisor göra granskningar, säger Stefan Langner, affärsrådgivare vid Marknad och Inköp på FMV.

Avtalet träder i kraft den 1 januari 2015 och innehåller bland annat:

  • grund för årlig timtaxeöverenskommelse
  • kalkylprinciper avseende för- och efterkalkyler, det vill säga prissättning för offerter inklusive bruttomarginal och ingående vinstandel
  • FMV:s gransknings-/ insynsrätt hos Bofors – både vad beträffar årlig granskning likväl som anbuds-, genomförande- och efterkalkylgranskning, och
  • affärsvillkor för värdemässigt mindre kontrakt, under 10 MSEK

FMV har nu tecknade affärsavtal med i stort sett samtliga affärsområden inom Saab-koncernen, BAE Systems Hägglunds och BAE Systems Bofors. Med anledning av Saabs förvärv av Kockums från ThyssenKrupp kommer även affärsavtalet med Saab att uppdateras under 2015 för att omfatta även Kockums.

– De här avtalen underlättar våra prisberäkningar vid direktupphandlingar och avrop. Vi kan helt enkelt säkerställa att vi betalar rimliga och skäliga priser för det vi köper, säger Stefan Langner.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2014-12-11 14:40. Uppdaterad: 2014-12-11 14:46. Ansvarig: Visa e-postadress.