Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyhetsarkiv / Nyheter 2015 / Det känns spännande att få kom…

"Det känns spännande att få komma tillbaka till FMV"

Hoppa till nyhetslistan

Hulda Jonsson

Efter ett turbulent år med motstridiga besked lades Försvarsexportmyndigheten ner vid årsskiftet och de 50-tal anställda får se sig om efter andra jobb. Tio personer har valt att gå till FMV, av dem är åtta återvändare som jobbat här tidigare. Ulrika Hulda Jonsson är en av dem. – Det känns spännande att få komma tillbaka. Jag vet ju att det har hänt en hel del på FMV också sen sist, säger Hulda Jonsson.

På FXM har de anställda slitits mellan hopp och förtvivlan det senaste året. Det var i höstproppen 2014 som den nytillträdda regeringen beslutade om en nedläggning av FXM.  När det blev alliansens budget som röstades igenom fick myndigheten istället ett sparkrav på sig, för att få ett definitivt nedläggningsbesked i och med vårens budgetproposition.

– Det har varit en väldigt tuff period och hösten har i princip inneburit en enda lång väntan på att situationen ska lösa sig på bästa vis. Därför är det skönt att få kunna göra ett avslut, säger Hulda Jonsson.

Före FXM jobbade Hulda i 20 år på olika avdelningar på FMV. Senast jobbade hon vid dåvarande enheten för Försäljning och export och hon kommer också fortsättningsvis att jobba med försäljning av Försvarsmaktens övertaliga materiel.

– Jag kommer till Marknad & Inköp och där finns det många bekanta ansikten. Det ska bli roligt!


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2016-01-07 07:30. Uppdaterad: 2016-01-07 07:30. Ansvarig: Visa e-postadress.