Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyhetsarkiv / Nyheter 2015 / FMV T&E Sjö:s första exter…

FMV T&E Sjö:s första externa affär i hamn

Hoppa till nyhetslistan

Avtalet signerades av Tan Peng Yam, chief executive DSTA, co-chairman, och brigadgeneral Mats Helgesson, chef FMV Test & Evaluering.

Den 7 september undertecknade FMV och Singapores anskaffningsmyndighet ett avtal där FMV ska kvalitetssäkra komponenter till Singapores nya korvett, Littoral Mission Vesssel, LMV.

– Vi bidrar med den kompetens och erfarenhet inom skrov och komposit som vi har byggt upp under Visby-projektet, säger Ulf Velin, chef FMV Test & Evaluering Sjö.

Vid det bilaterala möte mellan Singapore och Sverige, som pågår i dagarna, undertecknade FMV och Singapores anskaffningsmyndighet Defence Science and Technology Agency, DSTA, ett avtal om ”on-site verification of Littoral Mission Vessel superstructures”.

Littoral Mission Vesssel, LMV, är Singapores nya korvett. Åtta stycken har beställts ifrån det Singaporianska varvet ST Marine. Saab Kockums i Karlskrona tillverkar däckshus och mast.

Littorial Mission VesselAvtalet innebär att skrov- och kompositexperter ifrån FMV T&E Sjö, på uppdrag av DSTA, ska kvalitetssäkra komponenter som tillverkas av av Saab Kockums. Kvalitetsäkringen består i att FMV T&E genomför kontroller och verifiering av sammanbyggda komponenter, samt ansvarar för avslutande Factory Acceptance Test, FAT. Avtalet avser samtliga sju ”Shipset”, som återstår i programmet, och hela projektet löper till 2018.

– Idén till samarbetet presenterades på det föregående bilaterala mötet. Det är mycket glädjande att vi snabbt har kunnat förhandla fram ett avtal och underteckna det redan på efterföljande bilaterala möte, säger brigadgeneral Mats Helgesson, chef  FMV Test & Evaluering, som signerade avtalet tillsammans med  Tan Peng Yam, chief executive DSTA, co-chairman.

Säljer överkapacitet

En som gläds lite extra idag är Ulf Velin.

– Avtalet med DSTA är den första externa affären för T&E Sjö. Vi säljer vår överkapacitet för att minska kostnader för den interna produktionen och för att utveckla metoder och personal på ett kostnadseffektivt sätt.

Arbetet med den första FAT:n inleddes direkt efter att avtalet undertecknats och pågår nu förfullt i Karlskrona.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2015-09-14 12:00. Uppdaterad: 2015-09-14 12:00. Ansvarig: Visa e-postadress.