Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Verksamhet / CSEC - Sveriges Certifieringso… / CSEC:s nyheter / Förenklingar i det svenska sch…

Förenklingar i det svenska schemat

Hoppa till nyhetslistan

FMV/CSEC arbetar kontinuerligt för att förenkla den svenska certifieringsordningen i en strävan att öka effektiviteten för certifieringsorganet och dess uppdragsgivare. Nedan ges exempel sådana förenklingar.

Avtal har tagits bort

Det separata avtalet mellan FMV/CSEC och dess uppdragsgivare har tagits bort. Istället etableras ett avtalsförhållande mellan certifieringsorganet och dess uppdragsgivare genom en modell där uppdragsgivaren gör åtaganden i ansökan om certifiering. Detta innebär en värdefull förenkling för båda parter.

Effektivare granskning av evalueringsföretag

Evalueringsföretagen ska vara licensierade av FMV/CSEC samt ackrediterade av Styrelsen för ackreditering och teknisk kontroll (SWEDAC). FMV/CSEC har minskat sin granskning i de områden där SWEDAC gör tillsyn. Detta innebär att överlappet minskar, vilket ger effektiviseringar för både FMV/CSEC och evalueringsföretagen.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2013-12-10 09:18. Uppdaterad: 2013-12-10 09:24. Ansvarig: Visa e-postadress.