Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Verksamhet / CSEC - Sveriges Certifieringso… / CSEC:s nyheter / Förslag till Common Criteria d…

Förslag till Common Criteria del 2, version 3.1 färdigställt

Hoppa till nyhetslistan

CSEC är representerat i Common Criteria Maintenance Board (CCMB), vilket är en arbetsgrupp inom CCRA-samarbetet med ansvar för implementation av standarden.

Vid ett veckolångt möte i Paris i mitten av juni, där CSEC deltog tillsammans med ett tjugotal representanter från andra nationella certifieringsorgan, färdigställde CCMB ett förslag till ny del 2 "Funktionella säkerhetskrav" av Common Criteria, vilken avses ingå i den planerade version 3.1 av standarden.

Nya versioner av del 1 "Introduktion och översikt", del 3 "Assuranskrav" och CEM "Gemensam kriterier för granskning" är klara sedan tidigare. Syftet med det nya förslaget till del 2 har varit att ta hänsyn till kommentarer från sponsorer, utvecklare och andra intressenter som inkommit baserat på Common Criteria version 3.0.*

De nya versionerna kommer nu att granskas av samtliga medlemsländer i CCRA. Beslut om hurvida förslaget till version 3.1 ska omfattas av det ömsesidiga erkännandet inom CCRA-samarbetet väntas fattas den 15 september efter omröstning i Common Criteria Management Board (CCMB), där samtliga nationer som skrivit under CCRA-överenskommelsen äger rösträtt.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2006-06-28 14:28. Uppdaterad: 2011-09-09 10:31. Ansvarig: Visa e-postadress.