Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Verksamhet / CSEC - Sveriges Certifieringso… / CSEC:s nyheter / Ökat antal certifieringar

Ökat antal certifieringar

Hoppa till nyhetslistan

Just nu har CSEC sju pågående projekt som förväntas leda till internationellt godkända CC-certifieringar. CSEC:s tjänster efterfrågas alltmer, och ytterligare projekt är på ingång. Nedan ges exempel på certifieringar som pågår.

Färist brandvägg möjliggör säker kommunikation

Färist version 4.0 är en brandvägg med VPN-lösning. Detta innebär att Färist skapar en krypterad kanal för säker kommunikation.

Färist granskas för att kunna motstå angripare med mycket hög förmåga att genomföra attacker. Just nu befinner sig projektet i början av processen. Färist version 2.5.2 och 2.5.2-R är föregångare till Färist 4.0. Dessa har tidigare CC-certifierats av CSEC och finns ute på marknaden.

Kombinerad brandvägg och intrångsskydd/VPN

Stonesoft Firewall/VPN & IPS är en brandvägg som dessutom kan konfigureras med funktioner för VPN (datakryptering) eller med IPS (intrångdskydd).

Det finska företaget Stonesoft Corporation har utvecklat produkten och är beställare av certifieringen. CSEC har tidigare certifierat brandväggen StoneGate Firewall/VPN som även den är utvecklad av Stonesoft Corporation.

HP multifunktionskrivare

Projektet omfattar certifiering av två olika varianter av HP-skrivare (färg respektive svartvitt). Certifieringen sker gentemot en skyddprofil (Protection Profile, PP) framtagen inom ett internationellt konsortium.

Idag är det vanligt att multifunktionsskrivare CC-certifieras, och det finns en mängd olika varianter ute på marknaden.

Läsare för smarta kort

Kortterminal 2 USB är ett projekt som inkluderar sex olika versioner av kortläsaren Comex Smart Card Reader KT2USB/BioSec Reader. Comex Electronics är beställare av certifieringen, som nu befinner sig i slutskedet.

SonicWall

SonicOS E version 5.9.0 är ett UTM-system, det vill säga en familj av brandväggar som skapar intrångsskydd och skydd mot skadlig kod. Dell SonicWall är beställare av certifieringen, som nyligen har startats.

Samtliga pågående öppna projekt listas på CSEC:s webb, pågående projekt.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2013-11-29 10:38. Uppdaterad: 2013-11-29 10:48. Ansvarig: Visa e-postadress.