Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Verksamhet / Försvarsexport

Försvarsexport

FMV:s uppdrag är att stödja försvarsexport som är till nytta för det svenska försvaret.

Försvarsmaktens behov av materiel är inte tillräckligt för att bibehålla en konkurrenskraftig svensk försvarsindustri. Det krävs export och samarbeten för att skapa förutsättningar för försvarsindustriell kompetens i Sverige.

Ökar vi försvarsexporten är det positivt för Sverige eftersom det innebär att Försvarsmakten kan dela kostnaderna med andra länder. Det betyder också att vi kan behålla spetskompetens i Sverige samt en konkurrenskraftig försvarsindustri som bidrar till Försvarsmaktens förmågor och svensk försvars- och säkerhetspolitik.

En förutsättning för FMV:s arbete med försvarsexport är ett förhandbesked från Inspektionen för strategiska produkter (ISP) som kontrollerar all export av krigsmateriel.

FMV arbetar med stöd till svensk försvarsexport på två sätt, genom att vara statens representant i mellanstatlig försvarsexport samt genom hantering av exportstödssansökningar från svensk försvarsindustri i vilka industrin kan begära hjälp av staten i olika exportrelaterade frågor.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2015-12-16 11:26. Uppdaterad: 2016-01-12 08:40. Ansvarig: Visa e-postadress.

Kontakt

Joakim Wallin

E-post: