Detta skapar en automatisk översättning med Google Translate. Försvarets materielverk tar inte ansvar för eventuella fel.

Du behöver godkänna funktionella kakor för att använda den här funktionen.

Om FMV

Vårt uppdrag

Tillsammans är vi professionella, kompetenta och effektiva. Våra olika delar blir till helheter och vårt engagemang till leveranser. Det är så vi möter det svenska försvarets behov - i fred, kris och krig.

Rätt materiel för ett starkare försvar

FMV upphandlar och utvecklar materiel och tjänster som stödjer Sveriges förmåga att bidra till Natos avskräckning och dess kollektiva försvar.
Vare sig det handlar om stridsflygplan och ubåtar eller radarsystem och bandvagnar eller utrustning till soldater, sätter vi samman team av medarbetare med olika kompetenser som driver projekten från start till leverans.

Våra projekt sträcker sig från några månader till många år. Våra projektledare, systemingenjörer, strategiska inköpare och jurister, samt interna experter på kvalitet, riskhantering, miljö och CSR ser till att försvarsmaterielen utformas och anpassas så att den passar i olika miljöer, och att den är säker att använda.

Innan vi lämnar över materielen testas den vid FMV:s egna provplatser. Fordon, vapen och ledningssystem kontrolleras så att de har tekniska egenskaper och möjligheter som kravställningen säger samt att den ska gå att användas på ett sätt som gör att uppdrag kan utföras på ett effektivt sätt.

Vår vision

Rätt materiel för ett starkare försvar.

Våra målområden och dess tolv utvecklande mål

Våra tre målområden leverans, effektivitet och attraktivitet, utgör de större förflyttningar myndigheten ska åstadkomma. Varje målområde består av fyra mål som visar utvecklingen som sammantaget ska till för att FMV kan fullgöra sitt uppdrag och vision. Genom att arbeta enligt dessa målområden och mål bidrar FMV till det övergripande målet för totalförsvaret och målen för det militära försvaret enligt aktuellt totalförsvarsbeslut.

Statens värdegrund

Den gemensamma värdegrunden för statsanställda utgår från Sveriges lagar och förordningar. Den är sammanställd i sex principer som tillsammans anger inriktningen för hur myndigheter och statsanställda ska ta sig an sina uppdrag. Verksamheter och professioner kan skilja sig åt, men den grundläggande utgångspunkten är densamma.

De sex principerna är:

- Demokrati
- Legalitet
- Objektivitet
- Åsiktsfrihet
- Respekt för lika värde, frihet och värdighet
- Effektivitet och service