Detta skapar en automatisk översättning med Google Translate. Försvarets materielverk tar inte ansvar för eventuella fel.

Du behöver godkänna funktionella kakor för att använda den här funktionen.

Aktuella händelser

Anja Clausin blir generaldirektör på Upphandlingsmyndigheten

Idag har Anja Clausin, affärsdirektör och chef för FMV:s verksamhetsområde Marknad och inköp, utsetts till generaldirektör för Upphandlingsmyndigheten. Anja började sin anställning på FMV 2019 och kom från en roll som upphandlingschef på Försäkringskassan.

Anja Clausin.

Under sina år på FMV har Anja utvecklat FMV:s inköpsarbete och utökat Marknad och inköps leveranser. Trots tider med pandemi, Rysslands krig i Ukraina och stora anslagsökningar har Anja och hennes medarbetare tillsammans med övriga delar av FMV lyckats omsätta de stora anslagsökningarna i upphandlingar och inköp, vilket skapat en värdefull förmåga för Försvarsmakten. Dessutom har verksamheten under hennes tid hanterat fler FMS-case, upprättat en NSPA-desk och levererat flera exportstödsuppdrag. Utöver detta lyfter Anja också fram att hon är mycket stolt över den fina kultur man har på verksamhetsområde Marknad och inköp, med kompetenta, professionella medarbetare som stöttar varandra.

– Jag vill tacka Anja för den insats och allt hon och hennes medarbetare bidragit till. Under sin tid på FMV har hon både professionaliserat FMV:s strategiska inköpsarbete och bidragit till FMV:s tillväxt, nationellt och internationellt. Jag önskar henne lycka till på sitt nya uppdrag, säger Göran Mårtensson, generaldirektör FMV

Anja Clausin tillträder sitt nya uppdrag i juni 2024.