Detta skapar en automatisk översättning med Google Translate. Försvarets materielverk tar inte ansvar för eventuella fel.

Du behöver godkänna funktionella kakor för att använda den här funktionen.

Aktuella händelser

Anmälan till NATO Industry Forum i Stockholm

Nu finns möjlighet att anmäla sig till NATO Industry Forum, som i år arrangeras i Stockholm. Konferensen pågår den 24-25 oktober och är Natos mest betydelsefulla tillfälle för dialog och utbyte mellan Nato och försvarsrelaterad industri.

Temat för årets konferens är Addressing the New Strategic Reality Together. Under konferensen träffas officiella representanter för Nato, dess medlems- och partnerländer samt försvarsindustri och annan relevant teknikindustri för strategiska diskussioner om innovation, teknikutveckling, försörjning och framtida förmågor som berör Nato.

Programmet under de två dagarna, med diskussioner i storforum och mindre workshops, utgår i huvudsak från de beslut som fattades av statschefer vid Nato-toppmötet i Vilnius i juli.

Senast Nato Industry Forum arrangerades var i november 2021 i Rom. Årets konferens är den första där ett partnerland fått frågan att stå värd.

FMV har av den svenska regeringen fått i uppdrag att vara svensk värd för arrangemanget, primärt med ansvar för delar av det praktiska genomförandet. Inom Nato är det Allied Command Transformation (ACT) som ansvarar för genomförandet tillsammans med Defence Investment Division (DI).

För mer information och anmälan, klicka på följande länk: NATO Industry Forum

Vänligen observera att en anmälan inte garanterar dig en plats.

Publicerad: 2023-08-16