Detta skapar en automatisk översättning med Google Translate. Försvarets materielverk tar inte ansvar för eventuella fel.

Du behöver godkänna funktionella kakor för att använda den här funktionen.

Aktuella händelser
Nyhet

FMV beställer fler specialanpassade snöskotrar

FMV har utifrån ett avtal från 2020 utlöst en option om 100 specialanpassade snöskotrar till Försvarsmakten. Leveransen sker inför vintersäsongen hösten 2022.

Snöskoter

Foto: Bezav Mahmod/Försvarsmakten

FMV överlämnade i november 2021 ett hundra moderna snöskotrar till Arméns Jägarbataljon vid Norrbottens regemente i Arvidsjaur och Fallskärmsjägarskvadronen på Underrättelsebataljonen vid Livregementets husarer i Karlsborg.

I avtal med BRP Finland Oy från 2020 finns en option om ytterligare 200 snöskotrar med tillhörande reservdelar. FMV har valt att avropa 100 specialanpassade snöskotrar av den optionen för leverans till Försvarsmakten inför vintersäsongen 2022 - 2023.

Leveransen omfattar, precis som i den förra, två typer av snöskotrar, en bredbandad arbetssnöskoter och en snöskoter med förmåga till hög rörlighet i alpin miljö.

BRP Finland Oy med produktion i Rovaniemi i Finland kommer att leverera snöskotermodellerna Lynx 69 Ranger Army 900 ACE och Lynx BoonDocker Army 850 E-TEC anpassade för att möta de krav som ställs i avtalet.

FMV har i avtalet möjlighet att i framtiden utlösa optioner om ytterligare ett hundra snöskotrar med tillhörande reservdelar.

Publicerad: 2022-04-12