Detta skapar en automatisk översättning med Google Translate. Försvarets materielverk tar inte ansvar för eventuella fel.

Du behöver godkänna funktionella kakor för att använda den här funktionen.

Nyhet

FMV bidrar till avtal om ventilatorer

Socialstyrelsen har tecknat ett avtal med Getinge som innebär att de ställer om sin produktion och omgående påbörjar tillverkningen av ventilatorer, så kallade Servo-U. Det är en mekanisk andningshjälp som används på sjukhus när patienten har svårt att andas. FMV har bidragit i detta arbete genom att utforma avtalet och förhandla villkor.

– Det fina med det är att vi nu får en inhemsk produktion och att det går snabbt att få fram ventilatorer, säger Anja Clausin, affärsdirektör och chef Marknad och inköp, FMV.

Det känns bra att veta att vi skaffat något som kommer till nytta för sjukvården i den här krisen, säger Louise Johansson, FMV Marknad och inköp.

FMV fick uppdraget av Socialstyrelsen tidigare i veckan och redan nu är ett avtal på plats.

– Det här visar att vi har bra processer och rutiner på FMV, men också ett bra internt samarbete. Karin Buga, verksamhetsområde Marknad och inköp, har arbetat väldigt tätt ihop med Camilla Gustafsson, verksamhetsområde Logistik, för att få ihop den här affären. Det har blivit många sena kvällar med avdömningar av avtalet, säger Louise Johansson, avdelningschef logistiksystem Marknad och Inköp, FMV.

Hon menar att arbetet med avtalet med Getinge visar på några utmaningar i att ha den här typen av samhällsuppdrag.

– Det handlar dels om utmaningen i att agera snabbt under en sådan här kris när många vill ha tag i samma utrustning, dels så är det en utmaning att komma i mål med ett avtal som vi gör på uppdrag av en annan myndighet.

Och nu är alltså avtalet undertecknat, efter ett väldigt snabbt arbete med målet att få ut ventilatorer till sjukvården snarast möjligt.

– Socialstyrelsen är väldigt nöjda över avtalet och vi på FMV tycker att det är roligt att få bidra. Det känns bra att veta att vi skaffat något som kommer till nytta för sjukvården i den här krisen, säger Louise Johansson.

– Det här är team work när det är som bäst, avslutar Anja Clausin.

 

Publicerad: 2020-03-27