Detta skapar en automatisk översättning med Google Translate. Försvarets materielverk tar inte ansvar för eventuella fel.

Du behöver godkänna funktionella kakor för att använda den här funktionen.

Nyhet

FMV tecknar avtal om renovering av stridsfordon 90

FMV har tecknat kontrakt om renovering av Försvarsmaktens 71 äldsta exemplar av stridsfordon 90, som i samband med renoveringen kommer att uppgraderas från A-variant till D-variant.

Stridsfordon 90. Foto: Mats Nyström/Försvarsmakten

– Det är mycket glädjande att vi äntligen är i mål med kontraktet till HB utveckling AB, Hägglunds och Bofors, för renovering av resterande stridsfordon 90A-varianter. Kontraktet är på drygt 500 miljoner kronor och leverans av renoverade vagnar sker under 2023 och i början på 2024, säger Mikael Frisell, chef FMV Armémateriel.

Vid renoveringen kommer man bland annat att införa ett nytt ledningsstödsystem med ny radio och nya datorer. Vissa föråldrade komponenter kommer också att bytas ut, till exempel den externt monterade kulsprutan.

– Nu fortsätter vi med full kraft tillsammans med industrin så att vi får bästa möjliga tekniska lösning inom given budget och att vagnarna levereras i tid. Parallellt jobbar vi också vidare med flera kommande beställningar inom stridsfordon 90-området, bland annat beställning av ytterligare granatkastarpansarbandvagnar, renovering av stridsfordon 90C-varianter och beställning av nya funktionspansarbandvagnar, säger Mikael Frisell. 

Publicerad: 2021-11-10