Detta skapar en automatisk översättning med Google Translate. Försvarets materielverk tar inte ansvar för eventuella fel.

Du behöver godkänna funktionella kakor för att använda den här funktionen.

Aktuella händelser
Nyhet

FMV tecknar kontrakt på amfibiebro

FMV har tecknat kontrakt med General Dynamics European Landsystems – Bridge Systems, GDELS, på ytterligare nio system av Amfibiebro 400. Det är ett system för flytande bro eller färjor, som kan användas för att upprätta förbindelser över större vattendrag eller sjöar. Det nu lagda kontraktet omfattar cirka 300 meter och den första enheten kommer att levereras till FMV under hösten.

Amfibiebro 400 läggs ut i ett isigt vattendrag.

Amfibiebro 400 eller M3, som är GEDLS benämning, är ett system för flytande bro eller färjor som kan användas för att upprätta förbindelser över större vattendrag eller sjöar.

Kontraktet är utlösande av en option från en tidigare beställning, vilket innebär att Försvarsmakten och armén i perioden 2025 till 2027 tillförs totalt 25 system. Optionen, med ett värde på cirka 400 miljoner kronor, innebär att leveranser nu kan ske fortlöpande och utan avbrott under två år.

– Det är fantastiskt positivt att vi kunnat lösa ut denna option. Detta innebär att arméns krigsförband tillförs ett snabb byggt förbindelsesystem, till mer än en brigad, mycket tidigare än vad vi trodde var möjligt. Samtidigt blir vi GDELS största kund i perioden och får ökad prioritet i produktionen, säger Jonas Lotsne, chef FMV verksamhetområde armé.

Publicerad: 2024-03-07