Detta skapar en automatisk översättning med Google Translate. Försvarets materielverk tar inte ansvar för eventuella fel.

Du behöver godkänna funktionella kakor för att använda den här funktionen.

Aktuella händelser
Nyhet

Första leveranserna av renoverad Pansarterrängbil 202/203

FMV har nu genomfört de första leveranskontrollerna på Pansarterrängbil 202/203, som genomgår renovering vid finska systemleverantören Patria Land Oy. Under 2022 har prototypframtagning genomförts och nu under 2023 påbörjas seriegenomförandet och leveranserna av fordonen.

Renoveringsavtalet med Patria är uppdelat i två delar, en fast del och en rörlig del. I den fasta delen ingår åtgärder som genomförs på alla fordon som till exempel konfigurationsensning, omhändertagande av obsolescens, underhåll och reparation samt mindre modifieringar som en utkomst av Försvarsmaktens erfarenheter av systemet.

– I den rörliga delen ingår åtgärder som beslutas av Försvarsmakten i samband med statusundersökningen av fordonen, som görs innan de transporteras till Finland, till exempel ytbehandling och målning med mera, säger Gustav Ericsson, projektledare FMV.

– De fordon som FMV och Försvarsmakten nu genomfört leveranskontroll på håller mycket hög standard, säger Per Loman, Försvarsmakten, som ansvarar för mottagning av fordonsleveranserna.

Projektet är planerat att avslutas i början av 2026 då samtliga 168 fordon ska ha genomgått renovering.

Trupptransportpansarterrängbil 203B och ambulanspansarterrängbil 2036.

Trupptransportpansarterrängbil 203B och Ambulanspansarterrängbil 2036 är de två första fordonen som nu levererats till Försvarsmaktens markverkstad Kvarn, som är sammanhållande nod för fordonsleveranserna.

Publicerad: 2023-04-12