Detta skapar en automatisk översättning med Google Translate. Försvarets materielverk tar inte ansvar för eventuella fel.

Du behöver godkänna funktionella kakor för att använda den här funktionen.

Aktuella händelser
Nyhet

Leverans av nya hamnbogserare till FMV

Under sista helgen i oktober anlände fyra nyanskaffade hamnbogserare till Oskarshamn. Efter godkänd ankomstkontroll så lämnades fartygen över från leverantören Damen Hardinxveld till FMV.

Hamnbogserare levererade till FMV.

Hamnbogserare ute på provtur.

– Det är en stor dag i projektet, säger Susanne Nordman, projektledare för anskaffningen av de nya hamnbogserarna.

Anskaffningen av hamnbogserare är projektet som är först ut från uppdrag Sjörörlig Logistik, som ska utveckla och upphandla plattformstyper till de marina basbataljonerna. Den nya hamnbogseraren ska ersätta Bastransportbåt 700 och blir ett efterlängtat tillskott till Försvarsmakten.

Hamnbogseraren kommer att kunna genomföra förhalningar, bogsering av fartyg, isbrytning och övrig ekipagetjänst inom hamnområden, tillfälliga basområden eller i närliggande varvsområden.

I och med att grundplattformen nu är levererad till FMV så kommer fartygen att färdigställas och rustas inför leverans till Försvarsmakten som sker under andra kvartalet 2024.

– Projektet har under konstruktion- och produktionstiden haft ett hängivet projektteam men också ett gott samarbete med Försvarsmakten för att få fram rätt produkt. Jag ser fram emot att arbeta under samma konstellation under sista tiden i projektet när vi nu knyter ihop säcken innan leveransen till Försvarsmakten, avslutar Susanne.

Publicerad: 2023-11-01