Detta skapar en automatisk översättning med Google Translate. Försvarets materielverk tar inte ansvar för eventuella fel.

Du behöver godkänna funktionella kakor för att använda den här funktionen.

Nyhet

Ny programvara ger stor ökning av utbildningskapaciteten

I Skövde, på Skaraborgs regemente P4, har Försvarsmakten en dataspelsanläggning där man tränar allt från gruppens strid till bataljonsnivå. Nu har FMV installerat en programvara som ger möjlighet att träna i det nya ledningsstödsystemet LSS Mark.

– Spelet som heter StrisimPC är av typen First-person-shooter och finns på 17 olika platser i Sverige. Vi kommer att ha den nya programvaran installerad på alla 700 elevplatser under oktober 2021, säger Per Hagman, projektledare FMV.

LSS Mark är ett ledningsstödsystem som framöver kommer att installeras i plattformar, som till exempel bandvagnar och stridsvagnar, inom arméns förband.

Programvaran som nu installerats är en del av den centrala programvaran i LSS Mark. Vid instruktörskursen av Stridsvagn 122, som nyligen hölls i Skövde, användes programvaran för att träna knappologi.

­­­­– Det fungerade bra och kommer att bli en stor ökning av utbildningskapaciteten, säger Peter Ottersten, vid Försvarsmaktens Markstridsskola, MSS.   

Publicerad: 2021-05-11