Detta skapar en automatisk översättning med Google Translate. Försvarets materielverk tar inte ansvar för eventuella fel.

Du behöver godkänna funktionella kakor för att använda den här funktionen.

Nyhet

Specialanpassade snöskotrar till jägarna

FMV har tecknat avtal om leverans av 100 specialanpassade snöskotrar till Försvarsmaktens jägare, med möjlighet att utlösa optioner om ytterligare 200 snöskotrar med tillhörande reservdelar. Upphandlingens värde med optioner och systemmateriel är cirka 80 MSEK.

FMV har tecknat avtal med BRP Finland Oy om leverans av ett hundra nya snöskotrar anpassade och avsedda för Arméns Jägarbataljon vid Norrbottens regemente i Arvidsjaur och Fallskärmsjägarskvadronen på Underrättelsebataljonen vid Livregementets husarer i Karlsborg.

Avtalet gäller två typer av snöskotrar, en bredbandad arbetssnöskoter och en snöskoter med förmåga till hög rörlighet i alpin miljö.

BRP Finland Oy kommer att leverera snöskotermodellerna Lynx 69 Ranger Army 900 ACE och Lynx BoonDocker Army 4100 850 E-TEC anpassade för att möta de krav som ställs i avtalet.

Leverans av nytt snöskotersystem med snöskotrar, verktyg, reservdelar och utbildning sker inför vintern 2021/2022. FMV har möjlighet att utlösa optioner om ytterligare två hundra snöskotrar med tillhörande reservdelar. Upphandlingens värde med optioner och systemmateriel är cirka 80 MSEK.

En av de två modellerna som ingår i FMV:s upphandling är Lynx BoonDocker Army 4100 850 E-tec

Publicerad: 2020-09-17